Blog
0   21

Min elskede kommer ind med toget på Valby station

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om det vigtige i at have et liv udover sit lærerliv

Jeg er læreruddannet på Zahle i København 2009-2013. En faglig stærk uddannelse og jeg nød hver eneste dag på studiet. Siden har der været megen kritik og forandringer af uddannelsens indhold og opbygning. Det har ikke taget integriteten ud af min egen oplevelse, og jeg anbefaler gerne andre at blive læreruddannet.

En ting var dog totalt fraværende, da jeg blev læreruddannet. Var det ikke fordi, jeg havde oplevet andet, havde jeg nok slet ikke bemærket det.

Fra 1988-1991 blev jeg uddannet som lærer i billedarbejde på Seminariet for Kunst og Håndværk i Kerteminde. En statsanerkendt og su-berettiget uddannelse rettet mod ansættelse på friskoler og ikke mindst højskoler. En af de første mødegange blev vi studerende konfronteret med en usædvanlig opgave: Se på og få styr på jeres private relationer. Dels er det her man henter nærig, mod og overskud til sit arbejde – dels kan problematiske, uafklarede og konfliktfulde personlige relationer afstedkomme projektioner og misforståelser i ens professionelle virke.

Jeg har aldrig glemt dette.

Artiklen fortsætter under banneret

For en række år siden var jeg freelance bladtegner og havde lidt supplerende lønarbejde som lærer i ”visuel kommunikation” på en teknisk skole. Her som så mange steder havde personalemøderne det med at trække ud. Der var dog særlig en kvindelig kollega, som skar igennem: ”Jeg bliver nød til at gå nu, for jeg skal hente børn”. Legitimt nok – der var bare det ved det, at hun havde ingen børn, fandt jeg senere ud af.

Vi blev siden kærester og gjorde det til en vane at slukke vores mobiltelefoner og vende diverse ure om, når vi var sammen – typisk i weekenden.

For et par år siden – lige før Coronaen ramte – arbejdede jeg på en folkeskole på Vesterbro og fredag eftermiddag havde jeg en fast aftale med min nuværende kæreste om at mødes på den nærliggende Valby Station. Så gik vi enten i Søndermarken eller gled ind gennem Vesterbrogade – opslugt i nuet og af hinanden. 

Bruce Springsteens sang ”Tucson Train” fra albummet Western Stars sætter det hele i relief:

”My baby's coming in on the Tucson train ”. Det er i min  oversættelse blevet til: Min elskede kommer ind med toget på Valby station.

Det seneste år med Corona har for mange også haft effekt på hjemmefronten – nogle er kommet tættere på hinanden, mens andre er gået fra hinanden.

Må dette indlæg inspirere til at følge sit hjerte uanset hvilke arbejdsmæssige og personlige omstændigheder, man befinder sig i.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
461 andre er allerede tilmeldt