Blog
0   13

Jyllands-Posten mangler et moralsk ansvar

Abonner på nyt om Jans frikvarter i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

"Hører lærerne ikke efter? De voksne på skolerne lader sig teste mindre end eleverne" Det var overskriften på JPs facebook-væg, som appetitvækker til en betalingsartikel på JP.

Stor forundring

Jeg mødte artiklen med stor undren. Kunne det virkelig være rigtigt, at KL var ude med riven efter nogle af deres medarbejdere. Det virkede ikke rigtigt i mine øjne. Derfor søgte jeg efter svar på KLs hjemmeside. Der var fremlagt en status for test i folkeskolen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Undersøgelsen fra KL foretaget i uge 9 viser, at op mod halvdelen af de test, der er udbudt på skolerne til medarbejderne, er blevet brugt. Undersøgelsen er baseret på tal fra 69 kommuner.

Tallene viser ikke, om medarbejderne også eller i stedet er blevet testet andre steder end på skolerne fx i de stationære, offentlige testcentre. Og tallene viser heller ikke, om nogle medarbejdere er blevet testet flere gange.

Der blev netop skrevet, at tallene ikke viser, om medarbejderne tager test andre steder end på skolen eller om de bliver testet flere gange. Måske burde JP have undersøgt sagen yderligere. Taget kontakt til nogle lærere for at høre, hvordan de stiller sig til den kritik, som JP har sat frem.

https://www.facebook.com/jyllandsposten/posts/10158374426067683?comment_id=10158375416887683&notif_id=1615615964093776&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Havde de spurgt mig, så ville svaret have været, at vi ganske rigtigt, har en del lærere, som benytter sig af det fine tilbud, som kommunen stiller frem.  Men, selvfølgelig er der andre, som tager imod tilbuddet fra de offentlige testcentre.  På det personlige plan vælger jeg netop CPR-testen, da jeg er mest tryg ved den. Andre af mine kollegaer gør det samme, andre igen mixer imellem de to og andre igen nøjes med den test, som kommunen stiller til rådighed for skolens medarbejdere.

Jeg har ikke kendskab til nogen, som ikke tager tests. Vi har alle nogle pårørende at tage hensyn til. Selv om jeg helst ikke vil, så er der også nogle af mine elever, som har brug for enten at holde i hånd. et kram eller trøst. Den form for kontakt giver en usikkerhed. Og den afklares altså hurtigt ved en test. Så, når JP sætter en overskrift op på den måde, så kan jeg ikke lade være med at tænke på, om man har et journalistisk problem. Nuancerne er sort - hvide frem for dybdeborende. Eller også har man bare et enøjet syn på lærere.

Det bør lærere overveje fremover, når de står og skal købe søndagsavis. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ