Blog
0   37

Så fik vi alligevel brug for skitøjet igen

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En refleksion over lærerlivet i en tid med corona. Det bliver koldt.

Udendørs undervisning er ikke min spidskompetence. Jeg ser regnen udenfor. Der er stadig nattefrost. Det fysiske og mentale overskud er vendt til et underskud. De mange timer med undervisning ved skærmen, har haft en effekt. Årsplaner og aftaler om gode ture ud af huset, traditioner, fordybelsesuger og hvad vi ellers plejer at fornøje os ved, er væk. Nu skal vi så ud at gå ture med eleverne og undervise udenfor. Jeg bliver ikke ramt af gode idéer til udendørs undervisning i udskolingen i matematik. Jeg kan faktisk mærke at min matematiklæreridentitet siger nej tak. Jeg føler mig ikke inspireret til det. Hvad er egentlig meningen med det? Samle eleverne en gang ugentlig udendørs til undervisning, for at de kan mødes med afstand og sprit. Måske Jakob, Mette og alle de andre vil med?

Jeg gider ikke omstille mig mere lige nu. Hvis det giver mening, er jeg helt med på næsten, hvad som helst, men det er jeg bare ikke sikker på, at udendørsundervisning gør. Hvis bare man på Christiansborg vil lytte til lærerne og skolelederne, og lade være med at komme med underlige forslag til, hvordan vi skal drive skole i en udfordret tid, så var det rigtig godt. Hvis man ville lytte til lærerne på samme måde, som man lytter til de sundhedsfaglige specialister, så kunne skolerne nok selv finde rigtig gode løsninger, der gav mening lokalt. Lærerne og skolelederne er kreative og professionelle voksne, der sagtens kan håndtere komplekse situationer, hvis de får muligheden.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.249 andre er allerede tilmeldt