Blog
0   6

Når bæredygtighed bliver konkret-Den Grønne Rygrad

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg stødte på dem her på Folkeskolen.dk og tænkte: et af de utallige akademikergenererede projekter, der skal inspirere folkeskolens underfinansierede undervisning. Det, som de var ved at lave, det er altså lavet før. Jeg skrev og henviste bedrevidende til en masse sites og sendte nogle af mine artikler. Det tog de dog ikke ilde op. Tværtimod- de kontaktede de mig for at jeg skulle holde oplæg for dem.

Jeg blev supernysgerrig og oplevede en type projekt, jeg faktisk ikke havde set før. Et projekt der samlede mange vinkler på bæredygtighed ind. Indsamling af konkrete ideer og vidensdeling på tværs af skoler med både vinkler fra lærere og elever. Den Grønne Rygrad tager udgangspunkt i et netværk af skoler de selv har kontakt til. Bæredygtighed er super svært at få konkretiseret til et niveau, hvor eleverne kan være med til at handle og ikke bare blive fortvivlede over verdens tilstand. Den Grønne Rygrad arbejder både med natur/teknologi og naturfaglige overbygningsfag og alle de andre fag! De kaster sig ud i mærkelige vinkler og kommer faktisk frem med nye tanker. De har deres bagland i den videnstunge tænketank Concito og i Haver til maver. Faktisk blev jeg selv klogere-tak for det. Tjek dem ud:   concito.dk/groenne-rygrad

Her kan I se det jeg var med i:

https://concito.dk/se-webinaret-samarbejdet-med-eksterne-laeringsmiljoeer-baeredygtighedsundervisningen

 

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.649 andre er allerede tilmeldt