Natur/teknologi
0   4

Storm møder astrofysiker og stiller spørgsmål om verdensrummet

I en række korte undervisningsfilm taler den seks-årige Storm med astrofysiker Michael Linden-Vørnle fra DTU Space om Solen, solsystemet, gaskæmper, Månen, liv og vand. Filmene er til højtbegavede elever i indskolingen.

Storm lader en sten og en svanefjer falde samtidig og taler med Michael Linden-Vørnle om tyngdekraften. Små forsøg, forklaringer i børnehøjde og med tegninger er indholdet i de otte film om verdensrummet. De to besøger blandt andet observatoriet i Rundetårn og taler om lysets brydning. Storm har mange spørgsmål og i en af filmene kommer astronauten Andreas Mogensen på besøg.

Det er journalist Lærke Morell, der har produceret kortfilmene. Det er sket i samarbejde med DTU Space, Gifted Children og med støtte fra Undervisningsministeriets Udlodningsmidler. Filmene findes på youtube og på materialeplatformen, Film om Verdensrummet. 

 

Artiklen fortsætter under banneret

Læs mere her

Se filmene her


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.651 andre er allerede tilmeldt