Idræt
2   6

Anbefalinger

Materialer Mobiltelefonen bliver et feedbackredskab

Jeg underviser udskolingen i idræt og gør meget brug af mobilen både til at optage elevernes færdigheder og til at lade eleverne bruge det som værktøj til at belyse bevægelsesanalyse af forskellige øvelser - for eksempel en dansekoreografi i 8. klasse. Jeg optager dansene og giver feedback til grupperne med bestemte fokuspunkter. Når de ser videoen igennem, kan de selv prøve at arbejde med deres fokuspunkter. Jeg kan ikke altid nå at filme alle grupper, så eleverne arbejder også med egne optagelser.

Metoden bruger jeg også i de andre indholdsområder som for eksempel boldspil og redskabsgymnastik, og det fungerer rigtig godt. En fordel er også, at eleverne kan gemme de små optagelser. Hvis de så trækker "dans og udtryk" til idrætsprøven i 9. klasse, kan de finde deres koreografi frem, hvilket letter deres arbejdsbyrde en smule.

App: Hudl Technique

Ud af huset Brug kommunens gratis tilbud

Ulf i Aarhus er en undervisningsportal med virkelig mange gratis tilbud i alle mulige fag (Ulf står for Undervisning, læring og forløb, redaktionen). Det virkelig fede er, at de har tilbud om forløb i små, alternative idrætsgrene såsom skaterløb, stand up paddle, kajak, optimistjoller, roning og bueskydning. Man booker et forløb gennem Ulf, og her har jeg som lærer mødt mange entusiastiske folk. De øjner jo selvfølgelig også en mulig chance for at få nye medlemmer.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har blandt andet haft en hel idrætsdag med Blå Skole i Aarhus Sejlsportscenter. Én gruppe elever var ude at stå på et stand up paddleboard, der blev trukket af en speedbåd i fuld fart, én gruppe prøvede almindeligt subboard med pagaj, og andre prøvede at ro i kajak. Det er en super måde at præsentere alternative idrætsgrene på, som eleverne sjældent støder på i deres hverdag eller til den almindelige idrætsundervisning i skolen. Jeg oplever, at klubberne rigtig gerne stiller sig til rådighed.

ulfiaarhus.dk

Materialer Idrætsduge blander teori og praksis

Dansk Skoleidræt har fremstillet nogle plastikduge, som jeg ofte har med under armen til min idrætsundervisning. Der er fremstillet én til hvert indholdsområde i idræt. De er enormt anvendelige. Man folder dem ud på halgulvet og har eleverne stående rundt om dugen. Nu, hvor idræt er prøvefag, består undervisningen af cirka 2/3 praktiske øvelser og 1/3 teoretisk viden. Men hele essensen ved idrætsfaget er, at man ikke adskiller de to ting, og det er lige her, at de duge kommer ind i billedet.

Vi arbejder for eksempel med boldspils- trappen. På det højeste trin har man det færdige spil, mens man på det nederste trin arbejder med boldtilvænning. Jeg sætter en øvelse i gang, og bagefter skal eleverne indsætte den på det respektive trin. Jeg blander den praktiske del i hallen med den idrætsfaglige viden. Vi bruger blandt andet dugene til at finpudse, justere og reflektere over øvelserne i hallen, og her er de meget brugbare.

skoleidraet.dk/webshop/ idraetsfaget/undervisningsduge


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.153 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.498 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
698 andre er allerede tilmeldt