Corona
0   7

Svar fra ministrene – på en måde

Folkeskolen fik ikke mulighed for at præsentere læsernes spørgsmål til stats- og sundhedsministrene på det seneste pressemøde. I stedet sendte vi spørgsmålene til de relevante ministerier. Der er nu kommet en slags svar ud af.

"Når åbning af skoler prioriteres så højt, som det gør, og vi samtidig ser flere og flere smitteudbrud blandt børn - kan det så komme på tale at rykke pædagogisk personale frem i vaccinationskøen?". "Hvorfor må fodboldtræneren træne 24 klubmedlemmer udendørs, mens idrætslæreren højst må undervise fire af sine elever i fodbold - også udendørs?"

Det var de to læserspørgsmål, Folkeskolen tog med til statsministerens pressemøde 24. februar, samme dag som det blev meldt ud, at afgangselever fra 1. marts kunne vende tilbage til skolen i Nord- og Vestjylland, og at alle elever på Bornholm kunne vende tilbage til deres skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

Desværre blev mødet afsluttet, inden Folkeskole fik stillet spørgsmålene. I stedet sendte vi dem samme aften til Statsministeriet, Sundhedsministeriet og Børn- og Undervisningsministeriet.

Standardsvar fra Sundhedsministeriet

Statsministeriet henviste os til Sundhedsministeriet, der som svar på det første spørgsmål svarede: "Sundhedsministeriet kan oplyse, at prioriteringen af de første vacciner tager udgangspunkt i formål om at minimere død og alvorlig sygdom ved COVID-19, epidemikontrol og sikring af samfundskritiske nøglefunktioner. Derfor er det ældre og sårbare, der modtager de første vacciner. For at forebygge smitte i forbindelse med genåbningen af uddannelsesområdet er der opbygget et stort test-setup for lærere på grundskolerne, som tilbydes to ugentlige test".

Så ikke noget direkte svar på, om der er overvejelser om at flytte lærere frem i vaccinationskøen. 

Med hensyn til spørgsmål to, henviste Sundhedsministeriet til Kulturministeriet, fordi regler om idræts- og foreningsliv hører under dette ministerium. Vi har naturligvis kontaktet Kulturministeriet, men endnu ikke fået svar. Vi har heller ikke hørt fra Undervisningsministeriet endnu.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ