Styrelse vil føre stikprøvetilsyn med nødundervisningen

Ud over det generelle tilsyn og det skærpede tilsyn med skoler ved udsatte boligområder vil Styrelsen for Undervisning og Kvalitet også føre stikprøvekontrol med, at skolerne lever op til nødundervisningsbekendtgørelsen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet fører tilsyn med, at kommunerne løfter deres opgaver på folkeskoleområdet. Styrelsen  har netop offentliggjort sin tilsynsplan, og i år er der kommet et nyt område, som styrelsen vil føre tilsyn med. 

"I 2021 vil vi have et særligt fokus på stikprøvevis tilsyn med nødundervisningen, herunder for at opsamle erfaringer i denne helt særlige situation", fortæller styrelsesdirektør Julie Elm Vig Albertsen i årets tilsynsplan.

Det vil være stikprøvevise tilsyn for at undersøge, hvorvidt skoler og institutioner lever op til gældende krav om tilrettelæggelse og gennemførelse af nødundervisningen og med henblik på en erfaringsopsamling. Styrelsen har dog fokus på, at tilsynet med skolerne ikke skal medvirke til øget smittespredning ved at for eksempel at pålægge skolerne at holde fysiske møder. Tilsynene vil blive tilrettelagt skriftligt og møder som udgangspunkt gennemført virtuelt. 

Ghettopakken: 28 skoler risikerer udvidet tilsyn 

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet fører eksempelvis tilsyn med, at undervisningen på frie skoler står mål med, hvad der kræves i folkeskolen. De har også tilsyn med de folkeskoler, som er udtaget, fordi de ikke lever op til nogle indikatorer for præstationer i blandt andet nationale test og afgangsprøver. I år er tilsynet som aftalt i ghettopakke-lovgivningen udvidet med et tilsyn med skoler i udsatte boligområder, hvor formålet er at identificere og tilbyde hjælp til skoler, som er i risiko for at opleve 'problematikker relateret til parallelsamfund'.

Men derudover kan styrelsen også iværksætte særlige temabaserede tilsyn.

Læs mere

Tilsynsplanen for 2021(pdf)