Hovedstyrelsesvalg 2021
0   7

6.000 har stemt ved mini-valg i Lærerforeningen

Tre dage før det virtuelle valglokale lukker har stemmeprocenten ved det ekstraordinære valg til Lærerforeningens hovedstyrelse kun lige rundet 11. Ikke overraskende er det særligt i kandidaternes hjemkredse, at lærerne har stemt.

Der var virtuel kø foran døren, da valget åbnede for en uge siden, og i løbet af den første dag var der omkring 4000 lærere og børnehaveklasseledere, der stemte. Men siden er valgdeltagelsen gået temmelig meget i stå og har i skrivende stund rundet 6000 svarende til 11,6 procent af de stemmeberettigede.

Det er en plads ledig i hovedstyrelsen efter sønderjyske Marianne Holler Kanstrup, Haderslev, der skal besættes, og netop de sønderjyske lærerkredse er sammen med de fire kandidaters hjemkredse dér, hvor flest har stemt. Lars Holmboe sidder i Vejle Lærerkreds' styrelse, Pia Henriksen i Albertslunds, Pia Jessen i Varde, og Janne Riise Hansen er medlem af Københavns Lærerforenings bestyrelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Top fem målt i antal stemmer

København 601
Vejle 527
Århus 246
Sønderborg 183
Kolding 183

Top fem målt i stemmeprocent

Vejle 47,14%
Albertslund 39,81%
Sønderborg  28,07%
Aabenraa 24,51%
Varde 23,64%

Afstemningen på dlf.org slutter onsdag kl. 16. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ