Blog
0   6

Billedkunst i den virtuelle skole - Perspektivnavne

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I denne uges udgave af "Billedkunst i den virtuelle skole" foreslår jeg, at man arbejder tværfagligt med matematik. 5.klasse har tegnet perspektivtegninger med deres navne som motiv.

Endnu en uge, finder vi os selv bag skærmene, når 5.klasse skal have billedkunst. 5.-9. årgang er stadig hjemsendt, og det begynder at trække tænder ud. Heldigvis er dagene blevet lysere og længere, og det hjælper humøret. 

Vi er stadig begrænset af de samme benspænd: eleverne har meget få materialer til rådighed, og alt de skal lave, skal de helt selv skulle kunne. 

Ugens materialeliste er kort og enkel: 

Artiklen fortsætter under banneret

  • hvidt tegnepapir
  • lineal (gerne 30 cm, men mindre kan også gøre det)
  • blyant
  • farveblyanter eller tuscher

Fremgangsmåde: 

  1. Midt på papiret tegnes en prik - dette er forsvingspunktet. 
  2. Rundt om prikken, gerne med forskellige afstand og i forskellige positioner, tegnes/skrives eleven bogstaverne i sit navn. Bogstaverne skal tegnes som blokbogstaver.
  3. Brug linealen til at tegne linjer fra bogstavernes kanter og ned til forsvindingspunktet. OBS! Her kan nogle af linjerne "drille" da de forsvinder om 'bagved' bogstavet. Det er vigtigt, at man ikke tegner igennem bogstaverne, men lader linjerne forsætte usynligt bagved, så illusionen bevares. 
  4. Når alle linjerne er tegnet op, kan man vælge at tegne det hele op med en tusch eller en mørk farve. 
  5. Derefter farvelægges hvert bogstav med individuelle mønstre og detaljer. Her kan man stille krav til farver, stil og tema. Fx kan man bede eleverne vælge kun varme eller kun kolde farver. Man kan vælger organiske eller geometriske former eller noget helt andet. 

Det tværfaglige element er selvfølgelig, at man i matematik arbejder med forsvindsingspunkt. Måske har I andre gode idéer til, hvad man kan tilføje til opgaven. 

God fornøjelse og god weekend


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.666 andre er allerede tilmeldt