Debat
1   13

Frem og tilbage er lige langt eller er det?

Det spørgsmål har jeg tumlet med siden jeg læste, at nu har inklusionsloven fra 2012, der med et trylleslag forvandlede næsten alle elever med behov for specialundervisning, til elever, der kunne inkluderes i almenklasserne, fået politikkernes bevågenhed, da antallet af elever der kommer i specialtilbud stiger.

 

Vi skal have specialeundervisningssteder ud på alle skoler udtaler vores nuværende undervisningsminister.

Nu er det sagen bliver kryptisk, for da den daværende minister Antorini for knap 10 år siden fik inklusionsloven igennem, var det da med henblik på, at vi skulle inkludere flere elever på egen skole, eller?

Det modsatte er sket, men vejen til specialtilbuddene har ofte været en lang rejse for de elever og deres familier, der ikke blev mødt af en anerkende og værdig inklusion på egen skole, med nok hænder, mindre klasser og personale med kendskab til elevernes specifikke behov. Nej modsat er de for, at få den rette undervisning dagligt blevet transporteret væk fra deres lokalområde, kammeraterne og fritidsinteresserne til specialskoler.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg håber, at vejen tilbage til specialundervisningssteder på lokale skoler vil blive kortere og der vil blive lyttet til de fagpersoner der ved hvad der skal til for, at en anerkendende værdig inklusion kan lykkedes og at vi ikke skal blive ved med, at sende de mange elever ud på den lange vej til specialskole.

En mærkesag jeg vil arbejde for i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
753 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.518 andre er allerede tilmeldt