Corona
4   24

Lige nu: Coronaudbrud på 81 skoler

De nyeste tal fra Statens Serum Institut viser, at 81 grundskoler landet over i øjeblikket har et smitteudbrud. Det svarer til 3 procent af alle skoler og dermed har tallet ligget stabilt de seneste uger. I Kolding åbner skolerne igen på mandag.

Statens Serum Institut præsenterede i går den ugentlige oversigt over coronaudbrud på grundskoler. Lige nu er 81 skoler ramt af et smitteudbrud.  

Der er dog fortsat stor forskel på tværs af regionerne i Danmark. Region Hovedstaden topper stadig listen med 37 igangværende udbrud, hvilket svarer til 7 procent af alle grundskoler i regionen. I bunden ligger Region Nordjylland med to skoler, som udgør 1 procent af det samlede antal. 

Artiklen fortsætter under banneret

Nedlukkede skoler

Definition af muligt udbrud

Tre eller flere elever med covid-19, indenfor 14 dage, der går på samme skole og skoletrin. Udbruddet slutter, når der ikke har været en ny elev med en positiv SARSCoV-2-test i 14 dage.

Definition af igangværende muligt udbrud:

Mulige udbrud hvor der er set mindst én elev med covid-19 indenfor de seneste 14 dage. 

Kilde: SSI.dk

Som folkeskolen.dk tidligere har beskrevet har der været en større nedlukning i Ishøj, Odense og Kolding efter genåbningen for indskolingen 8. februar.

Alle skoler i Ishøj Kommune måtte lukke igen den 12. februar på grund af for høje smittetal, som man frygtede ville komme ud af kontrol. I Odense var smitten centreret i bydelen Vollsmose, og her blev lukket to skoler og alle elever og medarbejdere sendt hjem. Odense ligger i Region Syddanmark, som p.t. er regionen med næstflest smitteudbrud. Det  gælder 22 skoler, som udgør 4 procent af det samlede antal skoler i regionen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i går besluttet at lukke Charlotteskolen i Hedehusene. Medarbejdere og elever på skolen og den tilhørende fritidsklub er hjemsendt. 

Genåbning i sigte i Kolding

Den 15. februar bragte Folkeskolen.dk nyheden om, at Munkevængets Skole i Kolding blev lukket af Kolding Kommune grundet et større smitteudbrud.

Senere samme uge blev alle skoler i postnummer 6000 Kolding (rettet kl. 19, red.) lukket, fordi den britiske variant af coronavirus spredte sig hastigt. Nu ser det dog ud til, at alle skoler i Kolding kan åbne igen på mandag efter mere end to ugers nedlukning. Det glæder skoleleder på Munkevængets Skole i Kolding Stine Kirk Jensen:

"Vi håber og regner bestemt med at åbne igen på mandag. Nu er vi nede på ét coronatilfælde dagligt, så vi er lykkedes med at knække kurven".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ