Blog
0   17

1. marts og optag på ungdomsuddannelser

Abonner på nyt om UU-forum i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hele blomsten af Danmarks ungdom har i den seneste tid skullet tage beslutning om hvilken vej de skal gå efter sommerferien. Det har været svært i en tid hvor alle er isoleret derhjemme - men i Kbh. har vi skruet op for UU-vejledningen og det er en klog og modig beslutning af kommunen!

Det er 1. marts og i nat er der frist for at afsende sin ansøgning til ungdomsudannelserne hvis man går i 9. eller 10.kl. eller søger uden at gå i skole. I UU København, har vi den seneste måned vejledt alle - eftersom Børne- og Ungeforvaltning, Borgmester samt Børne- og Ungeudvalg (politikere) bakkede op om den forespørgsel vi, som TR repræsentanter, stillede om, at alle unge burde få adgang til professionel UU-vejledning i en tid hvor ingenting er som det plejer, og hvor vores adgang til elever er lidt mere besværlig end ellers. Vi er mere end 50 UU-vejledere i den afdeling, der dækker knap 200 adresser i det Københavnske - både grundskoler (folke- og privatskoler) samt 10.kl. rundt om i kommunen også på privatskoler/ungdomsskoler samt  på Erhvervsskolerne TEC, Next, Hotel og restaurant, og SOSU hovedstaden. Vi har ligget vandret og har med den udvidede vejledningsopgave besluttet at registrere alle de samtaler vi har haft med parate elever, som COVID-19 samtaler og jeg skulle hilse og sige, at sådanne har der været mange af. Mit bedste bud er, at vi har rundet 1000 samtaler henover weekenden - fredagens tal var lige under 800. Det tyder på, at behovet for hjælp til afklaring, støtte og faktuel viden er temmelig stor, så det er på tide, at vi overvejer vores tilbud om vejledning til eleverne een gang til og ikke bare lader opgaven glide over til lærerne, der dels har rigeligt at se til og derfor ikke kan eller skal holde sig ajour med alle nye regler samt skabe et overblik over alle de muligheder der findes!  

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
507 andre er allerede tilmeldt