Blog
0   6

I kriser bliver vi stærke

Abonner på nyt om Musiklærer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om Corona musikundervisning

Gennem 2020 har landet været i krise som følge af corona virussens indflydelse på samfundslivet og vi vil ligeledes i 2021 være voldsomt påvirket - i hvert fald de første måneder.

Det sætter sit aftryk på musikundervisningen.

 

Det muliges kunst

Artiklen fortsætter under banneret

 

I Danmark har vi rigtig mange dygtige musiklærere, som har været udfordret på deres muligheder for udøvelse af musikfaget, for hvordan dækker vi de faglige mål under begrænsede udfoldelsesmuligheder - det har været en øvelse i det muliges kunst. Mange har været kreative med udvikling af personlige stomp instrumenter og efterfølgende seriøst arbejde med udvikling af rytme kompetencer. Andre har udnyttet naturens muligheder på forskellige måder, mens andre igen har fokuseret på de elementer af “den normale musikundervisning”, som restriktionerne har givet mulighed for at gennemføre, for så senere at fokusere på de ting, der har ligget underdrejet. På min skole har vi et stort musiklokale og har derfor haft mulighed for at synge, det er gjort ved at der med tape er sat krydser på gulvet med den foreskrevne afstand og skamlerne står så oven på krydserne. Sammenspil er gennemført ved at instrumenterne er blevet sprittet af efterfølgende.

 

Rundt omkring i landet er tænkt nye didaktiske tanker og de skal naturligvis komme alle til gavn - enten ved at lave et undervisningsmateriale, som kan udgives af Musiklærerforeningens forlag Dansk Sang eller gennem fagportalen dansksangdigital. Det er altid muligt at henvende sig til forlaget. Er det nye man har lavet “bare” en god ide eller en lille aktivitet, så er de sociale medier en god platform at bruge til at udbrede den gode undervisning. Der er både lokalforeningernes FB grupper, De 5 musikdage og grupper for alle musiklærere. Alle musiklærere fra nyeste skud på stammen til den meget erfarne har alle brug for inspiration, så derfor DEL GODE IDEER OG AKTIVITETER. 

 

Nu hvor vi igen arbejder hjemmefra er der heldigvis god inspiration i nogle FB grupper og gode forløb på dansksangdigital.dk, fx. Ny i musikken, som dækker musikteori.

 

Husk også at deltage i lokalforeningernes aktiviteter, for de ligger ikke stille men arbejder stadig for at inspirere så snart det igen bliver muligt.

 

I disse krisetider viser vi, at vi ikke lader os knække men derimod bliver stærkere ved at stå sammen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
730 andre er allerede tilmeldt