Blog
0   18

Hvordan skal eleverne testes til sommer?

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I morgen er der lovet en mere tydelig og klar udmelding fra undervisningsministeren ang. de kommende udvalgte afgangsprøver til sommer. Men er det helt utænkeligt, at jeg ’blot’ kommer til at teste sundhedsfagligt med en vatpind i stedet for siddende ved det grønne bord?

Foto: Flickr.com/CollegeDegrees360

 

Med flere kommunalenedlukninger kan jeg ikke lade være med at stille mig selv det spørgsmål: ”Bliver min rolle som lærer udelukkende sundhedsfaglig, når vi taler testning af eleverne ved tilbagekomst – eller kommer jeg også til at skulle forholde mig til faglige test, afgangsprøven, i udskolingen til sommer?

Lige nu kender vi kun til udmeldingen om, at eleverne skal op i skriftlig dansk, mundtlig dansk, mundtlig engelsk og skriftlig matematik. Men lad os nu antage, at der kommer flere nedlukninger, flere skoler og måske endda flere kommuner bliver ramt. Hvad så? Kan man forestille sig, at der tænkes i andre scenarier end blot det, som lige nu er meldt ud?

Artiklen fortsætter under banneret

 

Trivsel eller faglighed?

Når vi endelig må lukke dørene op for eleverne, så har vi ikke set dem i rigtig lang tid. Vi har en kæmpe opgave foran os i forhold til at tjekke op på, hvordan hvert enkelt individ har klaret den lange isolation derhjemme. Er det derfor realistisk og muligt både at påtage sig denne opgave, samtidig med at afgangsprøverne hænger foran os?

Kan det formodes, at der blot tænkes i at afvikle de skriftlige prøver, da det måske antages, at der har været mest fokus på den skriftlige del, set i lyset af den virtuelle undervisning?

Eller bliver scenariet måske, at alle prøver bliver aflyst, så al fokus udelukkende bliver rettet mod den gode trivsel?

 

Den vigtige almendannelse

Jeg blev oprigtig glad, da udmeldingen i sin tid kom angående de kommende afgangsprøver til sommer. Jeg anser det for en vigtig læring for eleverne at prøve kræfter med afgangsprøverne. Selvfølgelig skal der tages hensyn til eleverne ift. en speciel periode, som de har været ’udsat’ for, og de skal have en god oplevelse med at prøve at gå til prøve. For mig at se ligger der en vigtig viden om én selv, som er betydningsfuld at have med i bagagen, inden man kaster sig ud i ungdomsuddannelserne. Eksempelvis står flere 10. klasser nu med elever, der risikerer at få aflyst deres prøver for andet år i træk. Det er meget prøveerfaring at misse.

Jeg tror snart, at vi kan åbne dørene for vores afgangsklasser igen, og på trods af den store trivselsmæssige opgave så håber jeg, at der også bliver plads til værdifuld prøveerfaring for eleverne.

Jeg ser frem til udmeldingen i morgen…


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.664 andre er allerede tilmeldt