Blog
1   8

Løs gåder og samarbejd på engelsk med digitale Escape Rooms

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er du én af de lærere, der stadig ikke har prøvet digitale Escape Rooms med dine elever? Eller har du prøvet det, men trænger til nye inputs? Det kan vist ikke længere været gået nogen lærers næse forbi, at disse hyggelige, hjernevridende gåder er kommet for at blive i undervisningen. Og det bedste af det hele er, at de er perfekte til onlineundervisning, men bestemt også kan bruges, når vi forhåbentlig snart vender tilbage til skolen igen.

I dag kender de fleste disse herlige ’rum’, hvor man i samarbejde med andre skal løse gåder for at slippe ud. Som regel er det på tid, hvilket øger stressniveauet, men samtidig også motivationen for at tænke kreativt og bruge hinandens ressourcer. Har man nogensinde selv prøvet kræfter med Escape Rooms, så ved man, at tiden går lynhurtigt, og at det både er sjovt, udfordrende og lærerigt på samme tid. Så hvorfor ikke bruge det i sin engelskundervisning?

Eleverne er vilde med det

Efterhånden findes der en hel del steder, hvor man kan finde gratis digitale Escape Rooms til brug i undervisningen. Jeg har selv prøvet kræfter med det på både 7. og 8. årgang, og de unge mennesker har elsket det! Allerbedst er det, når man som lærer har haft tid til at prøve gåderne igennem på forhånd, så man er klædt på til at guide sine elever igennem.   

Læs, tal og tænk kreativt på engelsk

Artiklen fortsætter under banneret

Her i onlineundervisningen fungerer det helt perfekt som et udfordrende break i den almindelige undervisning. Jeg sender eleverne ud i random grupper, og så kan jeg hoppe ind og ud af grupperne og hjælpe, hvis de har brug for et clue til at komme videre. Jeg bruger samtidig en fælleschat, hvor jeg psyker dem lidt og fortæller, hvilken gruppe der er nået længst 😉 Tiden flyver altid af sted! Og det bedste er, at de har fået læst og talt en masse engelsk, samtidig med at de har samarbejdet, tænkt kreativt og vredet deres hjerner. Total win-win!

Lav dine egne i Google Forms

Jeg skal helt klart arbejde meget mere med Escape Rooms i min engelskundervisning. Jeg skal den kommende tid have prøvet kræfter med selv at lave nogle i Google Forms (jeg vil bruge denne guide). Hvis jeg kan, kan alle. Og dermed også mine elever. Så næste step derefter er selvfølgelig, at vi skal lave Escape Rooms til hinanden.

Rigtig god fornøjelse!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.757 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.042 andre er allerede tilmeldt