Blog
0   9

Wallace and Gromit og Google Analyse

Abonner på nyt om Marshall i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg blev introduceret til Wallace and Gromit på læreruddannelsen i 1996. Jeg har brugt dem lige siden. Egentlig burde overbygningseleverne elske dem, men det er mellemtrinnet i stedet, der elsker dem.

Nick Park skabte claymation figurene Wallace and Gromit og senere Shaun the Sheep og flere andre figurer. De har optrådt i Oscar-vindende animationer og spillefilm.

De har været en del af mine baggrundsmaterialer til engelskundervisningen lige siden 1996, hvor min underviser på læreruddannelsen satte filmen, "A Close Shave" på TV'et på et VHS-bånd i 1996.

I dag findes de fleste af Wallace and Gromits oplevelser på CFU, så man som ansvarlig lærer, kan bruge materialet uden at være pirat.

Der er et væld af detaljer i alle filmene, som har gjort at jeg har prøvet at bruge filmene i overbygningen, men eleverne de ser ikke de mange spidsfindige detaljer beregnet til voksne, så det er ofte op ad bakke at motivere eleverne.

Artiklen fortsætter under banneret

Mellemtrinnet er derimod mere umiddelbare, som giver en større glæde ved at se filmene som de er.

Under nedlukningen så jeg på facebook nogen der brugte Google Analyse til elevopgaver. Det er smart.

Det giver mig mulighed for at målrette opgaver til eleverne, som de får et resultat af og giver mulighed for fælles gennemgang af opgaverne og oplæsning af svar eller lignende. Opgaverne har ofte fokus på de mange detaljer i filmen.

Det er på mange måder en perfekt onlineaktivitet. Eleverne lytter og oplever noget kulturspecifikt engelsk. Læreren har givet opgaver som kan stimulere både sprog og sprogbrug.  Der afregnes umiddelbart for eleven med et resultat.  Læreren skal ikke rette en masse. Resultatet kan bruges til en dialogbaseret undervisning over Meet.

Wallace and Gromit har også en del undervisningsressourcer online.

Wallace and Gromits hjemmeside

Englænderne bruger også selv materialet og filmene. 

Lidt trivia til at afslutte bloggen:

Nick Park lavede videoen "Sledgehammer" til Peter Gabriels sang af samme navn.

Wallace and Gromit er tilskrevet at redde Wenslydale ostetypen i Storbritannien.

Hvis man går i Harrods i London, kan man få anerkendende nik fra ostamanden, hvis man bestiller "Stinking Bishop". Osten optræder i en hovedrolle i  ”Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit”. Mine børn har traumer fra køreturen hjem fra England, men den smager fremragende.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.796 andre er allerede tilmeldt