Blog
0   7

Nogle børn kræver kun mad og underholdning....

Abonner på nyt om Dorthe B Clausen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Børnehaveklasseeleverne er tilbage på skolebænken, de var hjemme i 25 skoledage. I tiden hjemme bag skærmen oplevede de forskellige former for undervisning....... eller blev det opfatte som underholdning?

Skoledagen i børnehaveklassen er ikke uden sværslag, specielt lige nu hvor vi er kommet tilbage, efter 25 dage med online undervisning.

Mandag i uge 6,  var det nogle spændte og glade elever der kom tilbage i skolen, de 5 dage vi lige kunne nå i uge 6, blev nydt i hinandens selskab, krydret med undervisning, social fællesskab og fastelavnshygge.

Vi er nu "tilbage" efter vinterferien og skal til at finde rytmen. Jo - det kræver sit, at være elev i "nutidens" folkeskole.

Jeg står som børnehaveklasseleder og kigger ud over flokken. Jeg nyder at have dem alle tilbage i klassen, men jeg oplever desværre noget, som ikke var så udpræget før vi blev hjemsendt. 

Artiklen fortsætter under banneret

"Skaderne" som jeg vil mene, at nogle elever har pådraget sig i hjemmeskolen, ses tydeligt når klassen få en opgave, hvor de f.eks. skal arbjede med en selvstændig opgave. "Time Timeren" er sat, så eleverne kan følge med i, hvor lang tid der skal arbejdes med den pågældende opgave, alligevel oplever jeg ret hurtig, at nogle af eleverne hænger ind over bordet......  Jeg ser, at de opgiver for let, har svært ved at holde sig i gang, kan ikke se meningen med opgaven og syntes det er kedeligt. 

Jeg oplever desværre, at nogle elever helt har mistet humøret - og har svært ved  at finde glæden ved skolearbejdet. Indholdet i skoledagen er blevet "kedelig" - der er for lidt underholdning!

Det kræver lidt ekstra, at give træningsøvelser med børnestavning, matematik og bogstaver, hvis det skal måles med farverige computerspil og i det hele taget "hvad har jeg lyst til" mentaliteten.

Jeg har altid for øje, at den enkelte elev skal udfordres og opleve mestring både fagligt og socialt. Men lige nu ser jeg elever, der kun kræver mad og underholdning for at komme igennem skoledagen.   


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
755 andre er allerede tilmeldt