Blog
1   13

Foto(selfie)løb

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvor kan man se kristendom/religion i samfundet? Jeg sendte 9. årgang ud for at lede.

Fotocollage: Signe Skovbjerg

Hjemmeskolen er stillesiddende og ensformig - især i mine timer. Jeg har ikke været særlig god til at finde på udeaktiviteter. For en lille måned siden sendte jeg eleverne på mikropilrimsvandring - og det var en succes. 

https://www.folkeskolen.dk/1863895/9a-i-morgen-skal-i-ud-at-gaa

Jeg siger tit til eleverne, at Danmark er et kristent land. Når jeg spørger om, hvordan vi kan se det, svarer de lynhurtigt, at det kan man se i Grundloven. Adspurgt om det ikke også kan ses andre steder, bliver der langt mellem fingrerne. Nogle kan måske svinge sig op til at sige, at der jo ligger kirker rundt omkring....

Artiklen fortsætter under banneret

Find kristendommen

Successer skal der bygges videre på. Så jeg sendte eleverne på fotosafari. Opgaven lød på, at de alene eller i små grupper skulle ud og tage billeder af, hvor man kan se kristendommen i vores hverdag, i vores by eller i samfundet generelt. Billederne skulle sættes sammen i collage og sendes til mig ved dagens slutning. 

Der kom rigtig mange fede bud på, hvor man kan finde kristendommen. Det blev konkret for dem. 

Opgavevariation

Opgaven kan varieres på mange måde. Det kan være religion generelt eller religion i kulturen. 

Den kan laves på tid, hvor læreren har listet en række eksempler, og eleven skal ud at tage selfies med tingen/bygningen. 

Vil man gå grundigere til værks, kan man også bede eleverne skrive til hvert billede. Hvad ser man? Hvornår kommer det ind i historien? Hvilken betydning har det i dag? Den kan laves som en præsentation, en planche, en tidslinje eller en foldebog.

En opgave som denne tjener flere formål. Eleverne bliver mere bevidste om, hvordan religion påvirker deres hverdag og hvordan den har formet vores samfund. De får bevæget sig, de kommer ud i frisk luft og de får øvet nogle af de kulturteknikker, de skal kunne mestre til afgangsprøven. 

Og vigtigst af alt i denne tid - de kommer væk fra skærmen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.113 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.541 andre er allerede tilmeldt