Debat Børneliv
0   44

Danske børn i Syrien

Alle danske børn er omfattet af undervisningspligten. Bor de i udlandet, kan forældrene orientere sig på uvm.dk, "Vejledning til familier bosat i udlandet". Men hvad med de 25 danske børn i fangelejrene al-Hol og al-Roj i det nordlige Syrien? Her er der intet internet, ingen computer, ingen bøger. Og heller ikke tøj mod vinterkulden, ikke nok at spise, ingen lægehjælp.

Flere instanser har bedt regeringen om at hente børnene til Danmark: De uafhængige kurdiske styrker og selvstyret i regionen, der vil tømme lejrene, en FN-afgørelse fra november 2020, der fastslår, at lande som Danmark har en forpligtelse til at hente børnene hjem ifølge FN's Børnekonvention, og en helt ny FN-rapport, der beder alle lande om at hente deres borgere hjem fra lejrene.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har været lærer i folkeskolen (1963-1993) og ved, at børn har brug for tryghed i hverdagen. Det får de ikke, når de er lukket inde bag pigtråd, og alt omkring dem er kaos. Nu er jeg i bedstemoralderen og er blevet aktivist på disse børns vegne. Jeg er med i netværket Bedsteforældre for Asyl og i støttegruppen "Børnene hjem fra Syrien NU!" Vi mener, at vi må støtte disse uskyldige børn. Hvis ikke de kommer til Danmark nu, kan man frygte, at de bliver radikaliserede, om få år måske børnesoldater og i alt fald bitre på det land, der nægtede dem deres retmæssige adgang.

Børnenes mødre skal til Danmark med dem. Det drejer sig om i alt syv kvinder - syv - som selvfølgelig skal have deres sag undersøgt af danske myndigheder og eventuelt dømmes og afradikaliseres. Politiets Efterretningstjeneste har udtalt, at der findes gode programmer for den slags.

Læs mere på: repatriatethechildren.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
929 andre er allerede tilmeldt