Blog
0   9

Ungdomsøen – genåbning i sigte?

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Særligt de unge har været ramt af corona-nedlukning, isolation og manglende socialt liv

I Øresund og tæt ved vindmøllerne i indsejlingen til København er der noget helt særligt – her har den danske ungdom fået sit helt eget fristed. Selvom ungdomsøen ligger ud for København, er den et tilbud alle danske unge kan benytte sig af.

Jeg har netop været ude ved Amager Strandpark for at tage et foto af øen zoomet ind, som det nu var muligt inde fra land. Frosten har stadig tag i det mere stillestående vand og mange store og små benyttede det flotte solskinsvejr til en gå tur her sidst på eftermiddagen. Jeg har indsat et par reportage-fotos nedenfor.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har selv haft glæden af at besøge øen for nogle år siden.. Det skete som led i noget team-building i forb. m. en ansættelse på en teknisk skole. En kollega havde en stor motorbåd og det var en helt særlig oplevelse at sejle tæt forbi de store vindmøller, nyde havluften og være hensat ”alene” på en øde ø med udsigt til København  l a n g t  væk.

Nederst i dette indlæg kan du se og høre Tommy Ahlers grundlovstale fra Ungdomsøen 2020. Den handler om at have ambitioner, drømme og projekter – om frihed og håb. Tilstande som præger det at være ung – men er man fortsat ung af sind, kan det give god mening at ryste posen endnu en gang.

Har du drømme, du endnu ikke har fået udlevet eller længes du efter ikke bare at overleve men også at leve et mere spændende liv? Og skolelærer – er det noget du vil blive ved med, indtil du kommer op i 60-erne og kan nyde et par ekstra seniordage om året? Måske har du input, der også kan inspirere andre, så skriv gerne en kommentar.

Se hvad ungdomsøen er for noget og tag med på en tur rundt på ungdomsøens i denne video

https://ungdomsoen.dk/ungdomsoen/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ