Debat

Autentisk, dygtig og tillidsvækkende. Nyt blod i hovedstyrelsen for dlf!

Vi har brug for en repræsentant i hovedstyrelsen, der kan kommunikere de svære emner ud - bredt - til andre end lærerne selv. Det kan Pia Henriksen!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samtlige fire kandidater til hovedstyrelsen, såvel som eksisterende medlemmer, slår på tromme for bedre sammenhæng mellem krav og ressourcer, hylder ideen om et stærkt og levende medlemsdemokrati og betoner vigtigheden af et godt og sundt arbejdsmiljø.

Så hvordan adskiller Pia Henriksen fra egentlig fra de andre kandidater? Hvorledes vil hun, får hun plads i hovedstyrelsen, kunne bidrage væsentligt og afgørende til at repræsentere lærernes stemmer, såvel indadtil som udadtil?

For at dette skriv ikke skulle blive for langt, har jeg udvalgt et enkelt argument blandt mange; nemlig det, at Pia er det bedste bud på et ansigt og en stemme udadtil. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det kan ikke undervurderes, hvor vigtig netop evnen til at kommunikere til andre end lærersegmentet selv er, skal forståelsen for lærerarbejdets kompleksitet i løbet af de næste år hjælpes bedre ud over rampen end det er sket indtil nu.

Helt almindelige mennesker kan have meget svært ved at forstå baggrunden for, hvorfor lærerne mener at have brug for fx mere og bedre forberedelsestid. Lange kronikker om professionskapital gider menigmand ikke at læse. Og bulletiner på kredsenes hjemmesider om værdier som professionelle læringsfællesskaber er det kun vi selv, der læser. Hurra-begreber a la ’verdens bedste folkeskole’ kan være nærmest kontraprodultivt.

Nej, det skal være konkret, i øjenhøjde - klar tale, hvor vi på almindeligt dansk forklarer, hvad vi mener med faglighed og kvalitet, og under hvilke betingelser, vi bedst kan realisere en god skolegang for forældrenes børn. Og på ligeledes helt almindeligt dansk, hvor svært det er at balancere de mange og modsatrettede krav. 

Pia har det ansigt og den stemme, der kan flytte nogen og dermed noget. Jeg kan desværre ikke finde den Deadline-udsendelse med temaet ’Folkeskolen i krise’, hvor Pia deltog sammen med blandt andet de helt tunge politiske profiler, vores minister, Pernille Rosenkrantz-Theil, formand for KL's børne-og undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen samt undervisningsordfører for Liberal Alliance, Henrik Dahl. Men hun gjorde det mere overbevisende, end jeg længe har set; rolig, afbalanceret og med med bred appel og alment troværdig. Pia er et politisk menneske, ja, men hun har ganske enkelt den der gennemslagskraft; mild og tillidsvækkende, autentisk, fast og tydelig på samme tid. En måde at have gennemslagskraft på, som jeg tror, vi mangler i toppen af dlf - og udadtil og har manglet i mange år.

I det hele taget er der brug for langt mere synlighed i den brede offentlighed. Som medlem af hovedstyrelsen vil Pia få adgang til langt mere sendetid og hun vil få formel indflydelse på, hvad der skal lægges vægt på, når der skal tænkes strategisk-konstruktivt i forhold til udmeldinger i medierne. 

Hovedstyrelsesmedlemmer bør i øvrigt ikke vælges, ud fra, hvor de lige bor og arbejder henne i landet. Forstår faktisk ikke, at det er skik og brug i forbindelse med valg til Hovedstyrelsen, at de lokale kredse og disses formænd så direkte og offentligt lægger stemme til at påvirke medlemmerne. Den logik burde i bedste fald høre de lokale kredsvalg til. Til et hovedstyrelsesvalg er det det enkelte menige medlem, der selvstændigt bør vurdere, hvorvidt en kandidat er den bedst egnede. Hovedstyrelsens medlemmer arbejder for alle lærere og alle andre medlemmer af dlf, ikke primært for dig og dine nærmeste kolleger i kredsen.