Smitten er koncentreret om skoler og daginstitutioner, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Kolding: Lukker alle skoler inden for bygrænsen

Efter ønske fra Kolding Kommune har regeringen nu besluttet, at alle skoler og daginstitutioner i postnummer 6000 Kolding holder lukket den kommende uge for at stoppe smittespredningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kolding Kommune har de seneste dage oplevet et voksende smittetal, og alle alle Kolding-borgere over 12 år opfordres til at lade sig coronateste. Der blive etableret testkapacitet, så også børn ned til to år kan blive testet.

"Situationen i Kolding er alvorlig, og den høje smitte skal hurtigst muligt ned igen. Da smitten især er koncentreret om en række skoler og daginstitutioner, er det derfor nødvendigt at sende de mindste elever hjem igen og at lukke daginstitutioner i byen. Kolding Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder tæt sammen og har sat gang i flere tiltag. Jeg vil gerne sende en klar opfordring til alle borgere i Kolding by om at lade sig teste, så usynlige smittekæder hurtigst muligt kan blive brudt", siger sundhedsminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

Munkevængets Skole lukkede ned torsdag før vinterferien efter et større smitteudbrud og åbner altså nu ikke på mandag. De øvrige kommunale skoler, der lukkes, er Bakkeskolen, Bramdrup Skole, Brændkjærskolen,Dalby Skole, Eltang Skole og Børnehave, Harte Skole, Lyshøjskolen, Sdr. Vang Skole, Vonsild Skole og Aalykkeskolen.

18 elever og 13 ansatte smittet på skole i Kolding