Blog
0   16

We'll never hit the bullseye...

Abonner på nyt om Jeanette Kjærgaard Christiansen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

...if we dont' aim. Ja, vi skal være opmærksomme på de store elevers mentale sundhed, deres faglige og sociale trivsel, ja det vil være godt for dem at komme i skole igen, men hvilken pris skal de betale for det, og hvad er det de reelt savner?

Planen ligger ikke fast endnu, og der bliver kastet en masse idéer og forslag op i luften til, hvordan vi kan få de store elever i skole igen, og det er nu, at vi skal tænke os rigtig godt om og ikke bare kaste os ud i det første og bedste forslag, som på papiret lyder godt, men som i praksis slet ikke fungerer. Vi har alle været meget omstillingsparate det sidste års tid, vi er corona-trætte, vi har brug for ro og stabilitet, og der er derfor ikke plads til hurtige, hovedløse, hovsaløsninger.

Er løsningen virkelig, at eleverne skal testes to gange om ugen for at kunne komme i skole? Hvad med de elever, der ikke ønsker at blive testet? Er det forældrene, der har ansvaret for undervisningen, hvis testen vælges fra, og får eleverne i så fald ulovligt fravær? Hvem skal teste? Hvilke konsekvenser kan testningen på sigt få for vores elever? Der er en masse uafklarede spørgsmål, som der skal være styr på, inden vores elever sendes i skole igen. Der må ikke herske nogen tvivl om, at jeg er fortaler for, at vores elever kan komme tilbage til deres stabile hverdag, men det skal være under ordentlige forhold og ikke for enhver pris, og skal de testes, så skal det være af sundhedsfaglig personale, og hverken af deres lærere, forældre, studerende eller pensionister. 

Artiklen fortsætter under banneret

Der er ingen tvivl om, at de store elever savner deres kammerater og deres stabile skolehverdag, men skoledelen er kun en lille del af deres afsavn. De savner også deres almindelige sociale liv i form af caféture, shopping, fester, idrætsliv, biografture og kulturelle arrangementer. Det spiller en stor faktor i deres mistrivsel, og det løses ikke ved, at de hurtigst muligt kommer i skole igen. Vi rammer skiven men får ikke bullseye. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.444 andre er allerede tilmeldt