Blog
0   12

”Huse der former os: Skolen”

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Tv-udsendelse om skolebyggeri, skoleindretning og skolepolitik i Danmark

DR har netop sendt en spændende udsendelse om den danske folkeskole. Seerne tages rundt på forskellige skoler i landet og hører om historien bag skoleindretningerne og hvordan de afspejler tidernes pædagogiske syn på eleverne, undervisningen og læringsformerne.

En af de skoler, der medvirker i udsendelsen, ligger i mit eget kvarter her på Amager i Københavns kommune: Skolen ved Sundet. Den er opført i 1938 som en moderne aulaskole og med et særligt sigte på tidens fattige arbejderbørn på Amager. I dag er skolen ikke bare områdets mest eftertragtede skole – den er også en af Københavns absolut mest populære skoler. Hvor mange ressourcestærke forældre i disse år fravælger den lokale folkeskole og sætter deres børn i en fri-/privatskole, så er Skolen Ved Sundet søgt af omkring 90% af skoledistrikts-forældrene. Jeg kender personligt til en familie, som for nylig har flyttet deres barn fra en privat skole i området til netop Skolen ved Sundet.

Artiklen fortsætter under banneret

Historisk set har folkeskolen haft både en læringsmæssig og en social rolle, men også sundheden har haft betydning for skolernes indretning.

Link til Tv-udsendelsen ”huse der former os: Skolen” på DR: https://www.dr.dk/drtv/se/huse-der-former-os_-skolen_237934

Har du erfaring med nyt skolebyggeri i dit område, de fysiske rammers betydning for uv-formerne fx gruppearbejde og/eller sundhed (her tænkt uafhængig af de aktuelle Corona-restriktioner) så del dem gerne i en kommentar nedenfor.

Billedet øverst i denne blog er fra indhegningen til det nye skolebyggeri, der pt pågår i min egen ”baghave” og ikke så forfærdeligt langt fra Skolen ved Sundet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ