Blog
0   9

Vil du inddrage de nye kostråd i fjernundervisningen i biologi?

Abonner på nyt om Astra-bloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er topaktuelt og dejlig konkret for eleverne at forholde sig til - og så har Astra lige lagt et forløb tilgængeligt på astra.dk, som du kan bruge i sin helhed, plukke dele af eller blot lade dig inspirere af.

‘Sammensæt sund kost - hjemmefra’  er et biologiforløb, der er udviklet og afprøvet i en fjernundervisningssituation.

Biologilærer på Skolen på Duevej i Frederiksberg Kommune, Ulla Volquards Harreby fortæller:

Vi har kørt forløbet i fire 8.-klasser henover de seneste par uger - og jeg oplever, at aktiviteterne er afvekslende og afpasset det, der kan lade sig gøre, når nu biologi foregår på distancen.

I ‘Sammensæt sund kost - hjemmefra’ undersøger eleverne energiindhold i fødevarer ud fra varedeklarationer, som de finder hjemme i deres egne køkkener, og de sammensætter én dagskost til en fiktiv person. 

Artiklen fortsætter under banneret

Med forløbet forsøges der at drage fordel af, at eleverne har let adgang til deres egne køkkener, når de sidder derhjemme. Det kan kaldes at gøre en dyd ud af nødvendigheden - eller at få det bedste ud af situationen!

Forløbet er særlig aktuelt lige nu, fordi eleverne skal arbejde med de splinternye kostråd, der blev lanceret den 7. januar i år.

Nysgerrig? Se forløbet - som du selv kan klippe over bid for bid til din klasses læringsplatform: 'Sammensæt sund kost - hjemmefra'.

Kommentarer, spørgsmål eller forslag? Skriv til cfb@astra.dk

P.S. Der er også andre, der her på folkeskolen.dk slår til lyd for at inddrage kostrådene i undervisningen - her i madkundskab:

https://www.folkeskolen.dk/1862752/foreningen-for-madkundskab-undervis-i-de-nye-kostraad

https://www.folkeskolen.dk/1864392/nye-kostraad-og-madkundskab-i-skolen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.582 andre er allerede tilmeldt