Blog
0   9

På tur i grupperummene

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De mindste elever kom tilbage til skolen. De sårbare elever var allerede på skolen. Men de store elever, hvoraf nogle ikke er særlig store, er stadig kun tilgængelige for lærerne via internettet.

Det er rigtig dejligt at tage på rundtur i grupperummene på TEAMS. Det er rart at tale med eleverne i mindre grupper eller alene. Vores relationer er udfordret, men de små samtaler i grupperummene er guld værd for det videre arbejde. Der er plads til faglige spørgsmål og til spørgsmål om livet. Men det allerbedste er de uformelle samtaler om alt muligt.

Jeg er matematiklærer i 9. klasse, og er ærgerlig over, at vi nu ved, at vi ikke skal op i mundtlig matematik, samtidig med at jeg glæder mig over at vide noget helt konkret om fremtiden. Det går op og det går ned, men det går. Jeg lægger en plan ud en gang om ugen med det vi skal arbejde med i ugens løb, og så mødes vi 2 gange ugentligt på TEAMS. JEg sætter rammen for arbejdet. De løser problemløsningsopgaver i grupperum. Ser film om ligninger og det faglige stof, vi ellers arbejder med. De taler om filmene, nogle skriver noter og de ser dem igen. Jeg fundet film frem med den norske matematiker Jo Røslien, for at det også skal være interessant på en anden måde. Pigerne har bemærket at der er mange med stribede trøjer i de film, jeg har fundet, og de måske er lidt nørdet. Men lige nu fungerer det fint med film, og de kan se dem i deres eget tempo. Nogle er endda begyndt at tage noter til filmene. Helt frivilligt. Klasseundervisning i stor stil på TEAMS er ikke lige min kop te.

Jeg tilbringer også nogle dage om ugen med elever, der kommer til fysisk nødundervisning på skolen. Det er elever, der har svært ved at følge onlineundervisningen af alle mulige forskellige grunde. Nogle kommer lige forbi tre dage, og så er de klar til at være hjemme bag skærmen igen. Nogle har ikke fred hjemme, og nogle kan bare ikke tage sig sammen. Jeg ser mange børn med mange lektier. Og matematik er svært for mange af eleverne. De har svært ved at læse opgaverne alene og forstå, hvad de handler om. De mangler transfer til den viden, som de allerede har. Og har svært ved alt det skriftlige i matematikundervisningen. Jeg ser også mange elever på mellemtrinnet, der er udfordret på deres antalsbestemmelse. De mangler helt basale redskaber og systematik. Det er svært med hovedregning. Ikke en let opgave for disse elever at deltage i onlineundervisning. Men jeg er da blevet absolut opmærksom på vigtigheden af antalsbestemmelse, som grundlag for megen jonglering med tal i matematikundervisningen.

Jeg frygter lidt de store elevers returnering til skolen. De dygtige elever er helt sikkert stadig dygtige. De svage elever er blevet svagere og er kommet længere væk fra en skolehverdag. Og så kommer vi måske til at se en gruppe af elever, der skal lære at gå i skole igen. De har fulgt onlineundervisning sporadisk og deltaget på mindste blus. De har svært ved at se nødvendigheden af skole. Det bliver en større opgave. Men de skal alle være så hjertelig velkomne tilbage, når den tid kommer, og så skal vi ikke bare mødes i grupperum.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.255 andre er allerede tilmeldt