Blog
0   10

Lad der blive lys i en mørk og kold tid – se de mange fotos og en video

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Her midt i denne internationale corona-nedlukning er det lykkedes at samle danske og udenlandske lyskunstnere i København

Godt pakket ind i vintertøj og i selskab med et lysfølsomt spejlreflekskamera har jeg her til aften trodset kuldegraderne og begivet mig ud i det indre København – et anderledes København. Og det er netop idéen med at lave en lysfestival – at åbne vores øjne og få os til at se byen, verden og måske livet på en ny måde.

Af gode grunde kan lys-værkerne ikke ses i skoletiden, men det kan nås inden sengetid for både store og små – altså hvis man ellers bor eller er i København.

Det er et oplagt emne at tage op både med de elever, der er i skole og dem der stadig er hjemsendte – til en snak om lys, kunst og håb.

Er der også lysfestival i din by eller har der været det tidligere – sidste år var der fx ”Lysfest” i forb. m. Århus Festuge – så skriv gerne om det i en kommentar nedenfor. Har man på din skole eller i din klasse på anden måde arbejde med emnet ”lys”, kunne det også være interessant at høre om.

Artiklen fortsætter under banneret

Uanset hvad så kan man glædes over lyset i billederne, beskrivelserne på festivallens hjemmeside og videoen nedenfor.

Kreative hænder på væggen indtil National Museet tæt ved Chrsitiansborg:

Mange havde trodset kulden og bevæget sig ud for at opleve lyset i det indre København:

Christiansborg fotograferet fra Ridebanen:

Dansk Arkitekturcenter ved havnen:

Lys på en af cykelbroerne over havnen:

Lys på en af gangbroerne omkring havnen:

Havne-view med lyskunst:

Neonfarver ved bådudledningen ved Langebro

”Copenhagen Light Festival 2021” – officiel hjemmeside med flotte billeder og en video. https://copenhagenlightfestival.org/da/home-dansk/

”Copenhagen Light Festival 2021 - flot, meditativ og spændende lyskunst i København” – tag med Maria på en tur rundt i København og lysfestivallen her i denne YouTube video:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.674 andre er allerede tilmeldt