Blog
0   3

Billedkunst i den virtuelle skole #5

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

UgeSex 2021: tværfagligt arbejde med billedkunst. I denne uge har 5.klasse arbejdet med kønsnormer, kønsforventninger, normer generelt, LGBT+ miljøet og personer. I billedkunst tager vi fat på kønsforvetninger og fordomme.

I den sidste billedkunstlektion, inden den står på en vejfortjent pause fra den virtuelle skole, skal vi arbejde med temaet LGTB+, som vores UgeSex har drejet sig om. 

I den forbindelse har 5.årgang taget fat på bl.a. kønsnormer og kønsforventninger.  Det har været spændende at tale og diskutere, hvad kønsnormer og -forventninger gør ved os, og hvordan de påvirker minoriteterne i samfundet, men i høj grad også, hvad vi kan gøre for at skabe inkluderende fællesskaber i skolen og fritiden. 

Klassen skal arbejde med køns- og fordomscollager. 

Artiklen fortsætter under banneret

Materialer

Limstift Saks 2-3 magasiner 2 stykker farvet pap eller bare kopipapir.  1 sort tusch eller anden farve lys fra en lampe eller solen, så der kan dannes en shiluet 

Fremgangsmåde

  1. Tegn omridset af et hoved. Hvis du ikke lige har en forældre eller søskende til rådighed, så tegn en shiluet i frihånd. Sørg for, at den fylder godt på papiret. 
  2. Fing og klip ord og symboler, som passer til det du tror en dreng/pige "har på hjernen". (Drenge laver piger og piger laver drenge - silhuetten gør ikke så meget.)
  3. Find også store stykker af "baggrunds"-papir i stereotypiske kønsfarver. (Lyserøde/lilla/orange til piger, blå/grønne/gule til drenge)
  4. Lim alle de store stykker baggrundspapir på, så de dækker hele det A4 papir, hvor du har tegnet din shiluet. Du skal lime dem på bagsiden, så du stadig kan se silhuetten på den anden side.
  5. Lim nu de mindre stykker symboler og ord på.
  6. Vend dit papir om og klip efter omridset af silhuetten. 
  7. Lim nu din collage-shiluet på dit farvet/andet stykke A4 papir.
  8. Tegn symboler, skriv ord eller lange sætninger rundt om collage-silhuetten. 
  9. Forbered en præsentation af dit hoved. Hvorfor har du udvalgt de ord og symboler? Hvilke fordomme har du forsøgt at belyse?

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.674 andre er allerede tilmeldt