Blog
0   3

Så er de yngste elever tilbage igen

Abonner på nyt om Specialpædagogik i praksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så er de yngste elever tilbage på skolen igen. Det kan vi godt mærke i specialklasserækken, da der så også er kommet mere støj på gangene. Og det kan være et problem når man er let afledelig og lydfølsom.

Vi er på skolen jeg arbejder startet op på undervisningen af de små elever igen. Det er dejligt for dem, at de kan komme tilbage på skolen igen. Og der er kommet liv på skolen igen, efter at det kun har været specialklasserækken der har mødt fysisk op.  

Men det er dog også lidt belastende for nogen af de elever jeg har i specialklasserne. De synes at de små børn larmer for meget. Der har faktisk også været meget ro på nu, mens eleverne i specialklasserækken har mødt ind alene på skolen. Men det giver noget mere uro hos eleverne, når der for det første sker nyt, men også den larm det giver på skolen. Det er svært hvis man er let afledelig og lydfølsom, at være et sted hvor der er mange sanseindtryk. Det kan give en overbelastning og udtrætning af mine elever i specialklassen i løbet af dagen. De kan simpelthen ikke skærme sig i så lang tid som der er til kl. 14. Så spørgsmålet er hvordan de kommer til at reagere de næste dage, hvor eleverne i de små klasser kommer tilbage?  

Artiklen fortsætter under banneret

Endvidere er det muligt at mine eleverne oplever et stigmata, i og med at de er udskolingselever og vil finde det lidt mærkeligt at de små er her, men at de jævnaldrende indenfor almenområdet er hjemme.  

Så det er selvfølgeligt dejligt at de små er tilbage, men det kan også være en udfordring for nogen af mine elever. Så vi må se hvad de næste dage bringer, om jeg oplever et forøget konfliktniveau. Noget jeg måske godt kan tro vil komme til at ske.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.520 andre er allerede tilmeldt