Blog
3   17

Årsmøde i fraktion 4

Abonner på nyt om Fraktion 4 - pensionisterne i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Digitalt årsmøde

Den 8. og 9. februar skulle årsmødet for fraktion 4`s  repræsentanter have været afholdt på GL. Avernæs. Vi er mange,der glæder os til at mødes denne ene gang om året til både et fagpolitisk og socialt arrangement. Det er her, vi drøfter de faglige områder for fraktion 4 og hører nyt om, hvad der sker i de forskellige kredse. Samtidig er årsmødet en vigtig platform for fraktion 4`s hovedstyrelsesmedlem.

Vedtægter for fraktion 4:

Artiklen fortsætter under banneret

I foreningens vedtægter står der, at årsmødet skal afholdes i januar/februar, og at valget til delegerede for fraktion 4 skal afholdes i lige årstal. Da der således ikke skulle afholdes valg i år, håbede de delegerede på at få tilladelse fra hovedstyrelsen til at holde møde på et senere tidspunkt, hvor det igen var muligt at mødes fysisk.Dette blev afslået.

Virtuelt årsmøde d.8. februar:

Dagsordenen for mødet var:

  • Formandens beretning.
  • Gruppearbejde i de forpligtende kredssamarbejder, hvor man diskuterede formandens beretning.
  • Oplæg om muligt medlemskab af Faglige Seniorer.
  • Gruppearbeje og debat om oplægget.
  • Indkomne forslag.

Under formandens beretning blev bl.a. følgende diskuteret:

Seniorkurser: På hovedstyrelsesmødet i slutningen af marts tages stilling til, om det er forsvarligt at afholde disse kurser i dette kalenderår.

Hvordan fastholder man medlemmerne af DLF også efter de er gået på pension?

Flere årsmøderepræsentanter efterlyste en folder fra foreningen centralt samt at fordelene ved at fortsætte som medlem af foreningen blev mere synlig på hjemmesiden.

Overenskomstresultatets betydning for pensionen blev også berørt.

Opfølgning af årsmødet i 2020:

På årsmødet i 2020 udformede vi ønsker til principper for foreningens pensionistpolitik. Disse principper har bl.a. dannet baggrund for Jørns arbejde i hovedstyrelsen. Nu håber vi, at de bliver indarbejdet i det principprogram, der skal på kongressen til efteråret.

Et andet punkt fra 2020 er udarbejdelse af vejledende retningslinjer for pensionistarbejdet i de 11 forpligtende kredssamarbejder.Disse skal udarbejdes med udgangspunkt i det materiale, vi modtog fra de 11 samarbejder. Vi vil gerne igang.Derfor håber vi, at hovedstyrelsen vil give til et, at årsmøderepræsentanterne kan mødes i efteråret.

 

Faglige Seniorer:

Efter oplægget om emnet og drøftelse i grupperne var der enighed om at anmode hovedstyrelsen om optagelse i Faglige Seniorer.

Hvordan fungerede det så at holde årsmøde på nettet?

Helt med afholdelse af kongres på nettet var mine ærligt; efter min oplevelse med afholdelse af kongres på nettet var mine forventninger ikke de største. .Men det gik bedre end jeg havde ventet; dog ikke så godt, at det på nogen måde kan erstatte et fysisk møde.Oplæggene og debatterne i plenum fungerede, men mange gruppemøder fungerede slet ikke på grund af teknikken. Nogle faldt ud, og andre kunne ses men ikke høres.

Derfor håber jeg, at vi får tilladelse til at mødes på en af vores kursusejendomme i efteråret, så vi kan komme videre med vores arbejde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
769 andre er allerede tilmeldt