Arbejdstid: Aarhus har justeret lokalaftale sammen med skolens parter

I dag præsenterer Aarhus Kommune og Århus Lærerforening en ny arbejdstidsaftale for lærerne, tilpasset den centrale A20-aftale. Også FOA, BUPL og Skolelederforeningen er med i aftalen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Århus Lærerforening Jesper Skorstengaard er glad for justeringen: 

"Det har været vigtigt for os at lade os inspirere af den centrale arbejdstidsaftale for lærerne. Ikke mindst i prioriteringen af tillidsvalgte og nyuddannede samt aftalen om mere strukturerede årlige drøftelser med et fælles afsæt i data. Men vigtigst af alt er den nye aftale udtryk for, at parterne om folkeskolen stadig står sammen om en forpligtende fælles aftale. Det er altafgørende for arbejdet på skolerne, at dialogen om de gode løsninger og et tillidsfuldt samarbejde fastholdes", siger Jesper Skorstengaard i en pressemeddelelse.

Aarhus-formand stopper efter otte år 

Aarhus har haft en fælles arbejdstidsaftale for skolernes pædagogiske personale siden 2013, og det er den seneste udgave af Aarhus-aftalen, der nu er tilpasset den landsdækkende lærerarbejdstidsaftale, som blev indgået i 2020. Det betyder blandt andet, at Aarhusaftalen er blevet tilføjet en prioritering af funktionerne som tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant samt af nyuddannede, der har mindre end to års erfaringer. Samtidig skal et nyt kommunalt årshjul sikre en årlig drøftelse mellem de centrale forhandlingsparter om Aarhusaftalen såvel som en årlig drøftelse mellem tillidsvalgte og ledelse lokalt på den enkelte skole. Drøftelsen skal tage afsæt i fælles, delte data om eksempelvis opgavefordeling og stillingstal. 

Læs mere