Blog
1   27

Lær at bygge en væv og væveteknikker.

Abonner på nyt om Fatihs H&D-videoer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Lær at bygge en væv og væveteknikker.

Lær at bygge en væv og væveteknikker. 

Vi har herhjemme fået lavet to væve af lindetræ. Jeg tænker det kan være en lærerigt og sjov forløb til mellemtrinnet efter genåbningen.

Forløbet kan starte med at man arrangerer en tur i en skov eller i en naturcenter. Eleverne  kan samle friske grene i skoven (vi har samlet det i Vestskoven ved Vikingelandsbyen) eller i samarbejde med en naturcenter kan man få skaffet noget lindetræ grene. Rammerne af væven er meget mere holdbar når det er lindetræ, det har vi erfaret min søn og jeg. 

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne kan snitte i lindetræ og slibe. Og til sidst kan eleverne bruge lim, søm, skruer eller dyvler for at samle rammen. Vi har brugt kun dyvler og lim til at samle den ene af væven og lim og snor/garn til den anden. Til sidst kan eleverne behandle deres væv med linolie. 

Når eleverne er færdig med deres væv skal de lære at væve.

I videoen kan I se to modeller som vi har lavet. En med ben (30x60) og den anden uden ben (35x75).

God arbejdslyst


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.261 andre er allerede tilmeldt