Debat

BØR versus SKAL

Intet medlem af DLF skal gå på arbejde, hvis der ikke er coronasikre forhold.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor ville jeg dog ønske, at vores formand var gået i pressen og havde sagt dette højt til hele Danmark.

Nu sagde formanden som bekendt: ”Elevernes trivsel og arbejdsmiljøet bør være topfokus ved genåbning af skolen” i sin pressemeddelelse i mandags.

Det lyder i mine ører mere som noget a la: Husk at udvise forståelse og gå på arbejde, selv hvis din skole ikke er rengjort på mandag. Husk, at Undervisningsministeriets retningslinjer mest af alt er anbefalinger, og at A20 siger, du skal samarbejde med forståelse for din leders prioriteringer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Børnehaveklasselederne og lærerne i specialskolerne har været i gang længe. De har oplevet, hvad konsekvenserne kan blive, når ånden i vores nye samarbejdsaftale A20 fanges ind i Undervisningsministeriets og kommunernes indbyrdes sprogleg om at undlade at tage ansvar for, at alle skoler kan rumme elever og lærere på en coronasikker måde.

En forståelse for ledelsens prioriteringer hjælper os ikke. Bør skal udskiftes med skal. Formanden har overtaget Undervisningsministeriets sprogbrug – måske uden at tænke over det.

Pia Henriksen er god til at spotte nuancerne i sprogbrugen og sprogets magtfulde indflydelse på vores tanker og det, vi finder rimeligt at forlange. Stem på hende ved hovedstyrelsesvalget 2021, 1.-10. marts. De sundhedsfaglige retningslinjer skal overholdes. Vores næste arbejdstidsaftale skal sikre alle medlemmer tid til at løse deres arbejdsopgaver. Pia Henriksen skal i hovedstyrelsen.