Debat
1   14

Hvad med praktikanterne?

Næste uge er der åbnet op for 0.-4. klasse i grundskolerne, men hvad med praktikanterne?

Mandag 5/2 bliver der åbnet op for 0.-4. klasse i grundskolerne, da en undersøgelse viser en mistrivsel blandt børn. Og hurra for det! Nu skal elever og lærere i gang igen, men hvad med praktikanterne?

Jeg skal i næste uge møde op på min praktikskole, men hvor er fornuften i dette? Har regeringen glemt os? 

Denne genåbning sker ikke fordi det er sikkert at åbne op, men pga. prioriteringer. Derfor forstår jeg ikke, at praktikskoler ønsker at skabe en endnu større smitterisiko ved at give grønt lys for praktikanterne. Genåbningen er for børnenes skyld, ikke praktikanternes. 

Hvis man spørger Absalon Roskilde bliver vi set som ansatte i denne situation. Dette forstår jeg heller ikke. Modsat ansatte får vi ikke en løn udbetalt. Derfor arbejder vi ved siden af. Ved sygdom er ansatte dækket af denne løn, det er praktikanter ikke. Hvis jeg får Corona er jeg ikke dækket, men går uden løn i to uger. Nogle spørger mig: Men hvad er vigtigst? Din uddannelse eller dit job? Det eneste jeg kan svare er, at disse to ting hænger uafhængigt sammen. Intet job er ingen uddannelse. 

Artiklen fortsætter under banneret

Personligt står jeg i et dillemma, hvor jeg ikke mener at det er forsvarligt som praktikant at møde op på sin praktikskole, og derfor ikke ønsker at møde op næste uge. Jeg møder alt andet end forståelse, når jeg ytre dette synspunkt. Som om jeg er dum ikke at udnytte muligheden. Men hvorfor ikke gøre skolernes boble mindre, og finde en andet løsning til praktikanterne, frem for at true dem med, at de ikke kan få godkendt deres praktik?

Hvad tænker I? Hvad tænker lærerene? 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
225 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
453 andre er allerede tilmeldt