Debat
1   13

Aftalepapir

Slip uddannelsesvejlederne fri

Så kom det formøse aftalepapir, nu hvor dørene til grupperummene på Christiansborg  er låste og det politiske flirteri er afløst af løsgængere og evige kursusforløb i ufrivillige håndbevægelser og mundretorik.

I fortvivlelse over, at  - noget må vi da kunne sætte dem til ? -  har man igen øje for de hjemsendte lærere på fuld løn og vilkårene om de seks sansers langdistancepædagogik fundet det betimeligt at  - PYT, vi snupper da bare et andet fagområde og lader lærerne chatte med ungerne om dagen i morgen – deres valg af uddannelse.

Det svarer til at den hjemmegående tømrer pludselig befinder sig i slagterens baglokale for at finde hoved og hale i de døde svin eller ekspederer Fru Jensen: De vil have en planke?..Ska´ det være teak eller okseblodsfarvet?

Aftalepapir – fint, fint. Politisk fulgt op af tilførelse af midler til klinisk fjernvejledning – så sluger de nok den skjulte finte.

Artiklen fortsætter under banneret

Skal vi nu ikke holde os til, at uddannelsesvejledning i nærområderne hører uddannelsesvejlederne til. Dem ude på skolerne eller som kommer på skolerne. Det er deres ansvarsområde. Så kan vi helt fint for mig indgå aftaler om at samarbejde med lærerne. Men hvem ved, måske kommer der snart et nyt aftalepapir som giver uddannelsesvejlederne adgang til at undervise i skolefaglige områder.

Nej, jeg er helt enig med København – slip uddannelsesvejledningen fri 😊 – slip vejlederne fri 😊 😊


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
485 andre er allerede tilmeldt