Ny portal samler gratis, online læremidler til grundskolen.

Forlag lancerer kurateret portal for gratis digitale læremidler

Internettet er både en guldgrube og en jungle, hvis man som lærer er på udkig efter gratis forløb til sin undervisning. Et stort læremiddelforlag åbner i morgen en portal med de gratis forløb.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er masser af gode og mindre gode online-materialer om alt fra klima over racisme til trivsel og verdensmål, og det er let at miste overblikket. Det skal den nye portal, som åbner i morgen torsdag, hjælpe på. På portalen forstå.dk finder man gratis, digitale materialer til undervisningen, som er udvalgt efter deres kvalitet.

"Formålet med Forstå.dk er at give lærerne et samlet sted, hvor de kan finde gratis materialer i topkvalitet. Vi håber, at det nu og her kan være en håndsrækning, hvor mange lærere på grund af nedlukning har brug for friske digitale input til undervisningen. Men vi satser stærkt på, at Forstå.dk også bliver et eftertragtet sted, når vi får mere normale tilstande igen. For vi gør os umage for at samle det bedste af det bedste", siger engagementschef Christian Engel Brund fra Plus, der står bag Forstå.dk i en pressemeddelelse. Plus er en del af Lindhardt og Ringhofs undervisningsforlag og dermed ejet af Egmont.

Panel skal gøre digitale materialer relevante for børn og unge

Materialerne på portalen har NGO'er, virksomheder og organisationer som afsendere, og emnerne spænder fra gaming til opera, og fra street art til klima.

"Det betyder, at Forstå.dk er et sted, hvor vi åbner verden op for skolen, og skolen op for verden. Vi gør materialer tilgængelige for lærere, som kan give nye, friske perspektiver og anderledes vinkler til undervisningen", siger Christian Engel Brund.

Forstå.dk er i gang med at etablere et elevpanel sammen med en række samarbejdsskoler forskellige steder i landet. Panelet skal hjælpe folkene bag med at forstå, hvad der rører og motiverer børn og unge i dag. Den viden skal efter planen både deles med lærere og andre interesserede, og også bruges til at udvælge og udvikle nye undervisningsforløb til Forstå.dk.

Læs mere

Powered by Labrador CMS