Blog
0   16

Coronaen har ramt mit boldøje. Hvordan bliver jeg hverdagsparat igen?

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Under hjemsendelsen er armene røget ned langs siden eller hviler tunge på tastaturet. Evnen til at gribe hverdagens indkommende bolde er svækket efter flere uger med online- undervisning.

Normalt kan jeg godt gribe en bold. Ikke bare en konkret bold, men også en bold i overført betydning forstået som de udfordringer, der opstår på en helt almindelig arbejdsdag på skolen. Det kan være it, der ikke virker eller en pludselig opstået konflikt mellem elever. På en god dag kan jeg sågar tage Aulas søgefunktion med et smil.

I bund og grund handler det om, at mit arbejde på skolen er med til at give mig overskud. Jeg er på. Jeg møder mange mennesker. Jeg interagerer med mennesker. Det gør, at jeg er klar til at gribe de bolde, der nødvendigvis er i luften, når mange mennesker er samlet.  Jeg har paraderne oppe i positiv forstand.

De parader har jeg ubevidst sænket under online- undervisningen. De er blevet uskarpe. Visse dage kommer det ret tydeligt til udtryk. Så får de nærmeste omgivelser lige et verbalt svirp. Ofte er de uforskyldt. De stod bare ikke der, hvor jeg mente, de skulle stå. Det kunne de jo have regnet ud.

Jeg oplever, at der skal mindre og mindre til, og det kræver en omstilling af indstilling. Mit mindset, som det hedder på nudansk. Jeg er klasselærer i to udskolingsklasser og kommer ikke på arbejde lige med det samme. Det har jeg forståelse for. Hvis jeg imidlertid uforvarende accepterer, at jeg bliver stadig mere intolerant overfor hverdagens små bump, så bliver jeg ulidelig at være sammen med, og jeg får svært ved at komme tilbage i vante gænger. 

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis dette indlæg i bemærkelsesværdig grad bærer præg af tankestrøm, så er det ikke helt tilfældigt. Den nuværende situation afstedkommer mange tanker, og jeg må se at få hænderne op igen. Der er fortsat bolde at gribe her og nu, og der vil være mange bolde, der skal gribes og begribes, når vi vender tilbage. Den næste væsentlige bold bliver den kommende udmelding om niendeklassernes prøver. Uanset udmeldingens karakter, så skal den gribes, og vi skal forholde os til den. Det gør vi så.

Så hvad er pointen? Det er soleklart. Jeg vil ikke acceptere, at jeg bliver sart under hjemsendelsen. Jeg nægter at få en bold i hovedet, bare fordi jeg er blevet dårligere til at gribe. Jeg er sjældent hurtig nok til at dukke mig, så op med paraderne. Både for min egen og min omverdens skyld. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.500 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.517 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.084 andre er allerede tilmeldt