Corona
1   17

Børnehaveklasseleder: Vi har fokus på det sociale i genåbningen

"Har de brug for et kram, så får de selvfølgelig et kram". Sådan siger børnehaveklasseleder Pernille Brandt om genåbningen for de mindste. Hun vil ikke bruge visir, men lader sig fortsat teste én gang om ugen både for sin egen og andres skyld.

Når de mindste klassetrin igen skal møde ind fra mandag, bliver det med fokus på at genskabe klassefølelsen. For selvom børnehaveklasseleder Pernille Brandt synes at hendes klasse har klaret onlineundervisningen godt, så har de lidt socialt under nedlukningen.

"Jeg tænker at meget af det, som vi skal samle om på nu her, bliver det sociale. Det kunne vi mærke fra sidst, at de får lov til at være sammen. Så vi må lave nogle forskellige ting, hvor vi kan være sammen uden at være for tæt", siger hun.

Ved genåbningen på mandag er det er op til hver enkelt lærer, om de vil bære visir. Det bliver dog ikke aktuelt for Pernille Brandt, da hun mener at det vil skabe en barriere imellem hende og børnene.

"Det tænker jeg, bliver for unaturligt og mærkeligt på en eller anden måde", siger hun. 

Artiklen fortsætter under banneret

Pernille Brandt vil forsøge at gøre hverdagen så normal som mulig for sine elever.

Børnehaveklasselederne på Søndermarksskolen i Rønne erfarede i foråret, at de sociale bånd skal styrkes efter uger med virtuel undervisning.

Også i forhold til hygiejne kan lærerne på Søndermarksskolen bruge deres erfaringer fra genåbningen i foråret. Rutiner som bl.a. håndvask og at vaske bordene af løbende er nu ren rutine.

"Det er de helt vant til nu her. Så jeg tænker, at på den måde måske bliver det lettere at komme tilbage end det var i foråret", fortæller Pernille Brandt og glæder sig til at få sine 22 fællesskabshungrende seks-årige tilbage


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
745 andre er allerede tilmeldt