Debat
0   26

Danmarks lærerforening har forståelse for manglende corona-testning af medarbejdere.

Danske skoleelever, kan tale elevernes sag. Skole og Forældre kan tale forældrenes. KL kan tale skoleledernes og Dansk Industri kan forholde sig til virksomhederne. Og så videre. Jeg vil gerne se, at Danmarks lærerforening koncentrerer sig om lærerne og taler vores sag. Og ikke alt muligt andet end dét.

Skolerne skal åbne for de små elever igen. Det handler primært om mistrivsel og forældrenes mulighed for at arbejde effektivt. Begge gode årsager til at åbne igen, men det anslås som konsekvens at smitten af covid-19 og særligt de nye mere smitsomme varianter, vil stige, selvom der følger restriktioner og rengøring med. Beslutningen vil derfor i stedet få direkte konsekvenser for nogle af de lærere, som skal vende tilbage til deres arbejde fysisk på skolerne. Forhåbentligt kun nogle få. Måske bliver man syg, og måske smitter man andre nære og kære i sin omgangskreds eller videre ud i samfundet.

Det har konsekvenser at være syg, selvom man kan blive rask igen og særligt med Covid-19, ved vi, at det kan få de værste konsekvenser eller senfølger.

Artiklen fortsætter under banneret

Børn smitter angiveligt mindre og særligt de yngste, men vi så også en stigning i antallet af smittede lærere, da skolen var åben i december ift resten af samfundet. Spillereglerne ændrer sig hele tiden med corona.

Som noget nyt skal der nu udrulles “et omfattende testprogram” til skolerne. Det lovede man også pædagogerne, men intet er vist sket for dem endnu på det område. KLs formand Jacob Bundsgaard håber at være klar efter vinterferien, men til hvad? Mulighed for test på hver skole? Hul i arbejdstiden, så man kan blive testet uden at bruge sin fritid på det?

 

Formanden for Danmarks lærerforening Gordon Ørskov Madsen udtaler til Tv2, at han har forståelse for, at man ikke er klar, og opfordrer medlemmerne til selv at sørge for at blive testet. Jeg har som privatperson også forståelse for, at man ikke er klar, når nu man heller ikke kan sørge for f.eks. pædagogerne. Men jeg synes som medlem af Danmarks lærerforening, ikke at det er en position vores forening blot kan tillade sig at stille sig tilfreds med på medlemmernes bekostning. Der er meget på spil for den enkelte medarbejder, som måske er uheldig. 

Danske skoleelever, kan tale elevernes sag. Skole og Forældre kan tale forældrenes. KL kan tale skoleledernes og Dansk Industri kan forholde sig til virksomhederne. Og så videre. Jeg vil gerne se, at Danmarks lærerforening koncentrerer sig om lærerne og taler vores sag. Og ikke har forståelse for alt muligt andet end dét.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ