Blog
0   11

Tag på museum – virtuelt

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Selvom de er fysisk lukkede kan man besøge museerne på nettet.

Jeg er læreruddannet fra Zahle, da det endnu lå ved Nørreport i København – i dag er Zahle en del af Københavns professionshøjskole beliggende i Valby. Jeg havde bl.a. billedkunst som linjefag.

Selvom vi holdt til i nogle beskedne kælderlokaler, så var der højt til loftet fagligt set. Det skyldes ikke mindst en fantastisk underviser. Udover at holde os til ilden med kreative opgaver inde i huset, tog hun os også med ud på besøg i hovedstadens museer.

Artiklen fortsætter under banneret

Dette indlæg er flankeret med fotos fra disse besøg og nederst er der links til nogle af museerne i København, som grundet corona-nedlukningen har udarbejdet on-line tilbud, som alle kan besøge.

Er der tilsvarende spændende kunsttilbud at besøge på nettet i dit lokal-område, så skriv gerne om det med et link i kommentarfeltet nedenfor.

En opgave. Øverst har jeg indsat et udsnit af et kunstværk. Der er tale om en perleplade. Kan du gætte hvem personen er? Svaret kan ses nederst i denne blog.

Besøg Statens Museum for Kunst i København hjemmefra:

https://www.smk.dk/

Kig ind på Thorvaldsens Museum som fysisk ligger ved siden af Chrsitiansborg:

https://www.thorvaldsensmuseum.dk/

Slip for at skulle finde parkeringsplads ved Kongens Nytorv og klik i stedet ind på Kunsthal Charlottenborg hjemmefra:

https://kunsthalcharlottenborg.dk/da/

Svaret – på hvis øjne man kan se i billedet øverst – kommer her. Jeg har taget billedet af perleplade-kunstværket, da det for år tilbage var udstillet på Ørestad Bibiotek – i stueetagen ved Ørestad Skole – sammen med en serie af andre perleportrætter af kendte.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt