Blog
1   12

Online bibliotekstimer

Abonner på nyt om Helle Rahbek i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En anderledes PLC –skolebiblioteks opgave

Jeg er træt af, at vi stadig er sendt hjem, så vi ikke kan formidle litteratur og andet til eleverne fra skolebibliotekets side. Jeg er egentlig også bekymret for, at det går ud over læseglæden hos eleverne.

Men jeg fik en udfordring af min kolleger. Kan du lave online bibliotekstimer for 6.klasserne? Ja, da , - det skulle da prøves. Men hvad skal lave i to online bibliotekslektioner med 6.klasse, som man normalt kun ser én gang om ugen? Jeg tænkte, at det måtte blive bibliotekskundskab. Normalt når jeg laver bibliotekskundskab med mellemtrinnet, bruger jeg appen ”Bogen – en lørdag på PLC”. Det er et løb rundt på biblioteket, hvor man ved hjælp af sin mobiltelefon og opgaver til søgemaskinen skal finde små beacons, der er gemt forskellige steder på biblioteket. Når man nærmer sig det rigtige sted popper et kapitel fra en fortløbende historie op på mobilen, som man enten kan læse eller få læst højt Men det kan jo desværre ikke lade sig gøre i lige nu, hvor vi underviser hjemmfra.

Jeg valgte al lave en præsentation af skolebiblioteket, søgemaskinen og opstillinger mv. som et fælles input til hver klasse. Derefter skulle alle elever åbne en bog, jeg havde lagt i bookcreator på skoletube. Bogen kopierede de, og gik så i gang med de forskellige opgaver, jeg havde lavet. Opgaverne spændte fra hvor på biblioteket man finder forskellige fagbøger, til skønlitterære bøger og deres opstilling. Jeg havde også lagt et par andre opgaver ind, hvor de f.eks. skulle bygge et bogtårn af de bøger, de havde omkring sig på deres værelse, måle højden på tårnet og dokumentere det med et billede. De skulle også tage et billede af den bog, de er i gang med at læse. Deres bog sluttede af med, at de skulle skrive, hvis de manglede bøger, nu hvor de er hjemme. Min plan er at finde bøger som de enten kan afhente, eller få leveret af mig.

Jeg havde overvurderet mængden af opgaver. Der var simpelthen for mange til, at de kunne når dem på en lektion. Så de skal selvfølgelig laves færdige en anden dag.

Artiklen fortsætter under banneret

Fed oplevelse med engagerede elever – i al fald de fleste og dem der var næsten vågne ;-)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
708 andre er allerede tilmeldt