Blog
0   10

Ring til en ven, du ikke har talt med længe

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvilken overraskelse; jeg blev ringet op af en god ven, som jeg ikke har talt med i snart et år, og anledningen var overraskende og efterfølgelsesværdig

Telefon ringede her midt på formiddagen.

"Hallo, Jens, vores skole er som alle andre lukket ned for tiden, så jeg har kun et par håndfulde i nødpasning. Her for lidt siden bad jeg dem tage deres telefoner frem og ringe til en ven, de ikke har talt med længe. Det gjorde de så, men fandt, at jeg burde gøre det samme. Så derfor...."

Der er gået et år, sådan bare uden videre... Jeg skulle have besøgt skolen og fortalt om børnelitteratur. Men....

Jeg har valgt at illustrere dette indlæg med et billede af det syn, som hver morgen giver denne kollega og hele skolen et boost: at samles om morgenen inden skoledagen går i gang. Men jeg har sløret billedet, for det er nu snart et år siden, ungerne har siddet sådan.

Artiklen fortsætter under banneret

"De yngste har aldrig fået lov til at opleve vores fællesskab!"

Den her telefonsamtale førte langt omkring, genopfriskning af gode stunder, spørgsmål til fælles bekendskaber og aftaler om at lave aftaler, når tiden bliver normal igen. Men først og fremmest en påmindelse om, at et år kan smutte, når man er godt op i årene; men ungerne, som har mistet deres afsæt, er ramt. Alt sammen samlet i en fortrolighed med den stemme, der er i den anden ende af linjen.

Derfor er det for mig at se en frugtbar idé at ringe til en ven, du ikke har set i nogen tid. For nogle er nogen tid et år, for andre et par dage. Men at få påmindelse om, at man fortsat er med i fællesskabet, er uvurderligt.

Så tak for opringningen - ideen er hermed givet videre. 

ps. Jeg har allerede ringet til et par mere.    


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.493 andre er allerede tilmeldt