Blog
2   55

Først pisser de på os, så.....

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er forslaget om en ny læreruddannelse parfume på en ildelugtende virkelighed?

Da jeg snusede til forslaget om en ny og fri læreruddannelse i Herning, kom jeg til at tænke på den gamle talemåde om, at først pisser de på os, så siger de at vi stinker.

Se, først nedbrød de læreruddannelsen, og nu siger de, at den ikke hænger sammen.

De nedbrød den gennem modulisering og det, Morten Østergaard kaldte "faglig fortætning", for at at den skulle matche den læringsfiksering, som reformen trak ned over folkeskolen.

Og derfor spørger jeg bare, om det ikke var mere oplagt at genskabe en fri læreruddannelse, der bygger på vores tradition?

Artiklen fortsætter under banneret

Dette forudsætte selvfølgelig, at man også genskaber en fri folkeskole, der bygger på en undervisning udført af lærere, der har er uddannet til at udfolde professionen der.

Omvendt spørger jeg mig selv om, hvordan man tænker lærere, der er uddannet på en ny, fri læreruddannelse, skal kunne anvende deres frihed i den reformerte læringsskole?

Indrøm dog, at I tog fejl, og brug ikke tid på at lægge en ny parfume hen over de reformer, der lugter af modulisering og fortætning. Syv strøg med deoen: Det minder for meget om politisk truckervask!    


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.494 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
420 andre er allerede tilmeldt