Børneliv
2   7

Regeringen på vej med en børnerettighedskanon

I det udspil til en Barnets lov, som regeringen er på vej med, indgår en vejledende kanon over tekster om børns rettigheder, der skal understøtte, at børn undervises i deres rettigheder i folkeskolen, skriver Altinget.

Der er børn, der ikke ved, at vold, misbrug og omsorgssvigt ikke er normalt, og at det ikke bør være en del af hverdagen derhjemme - de skal kende deres rettigheder, forklarer undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til Altinget.dk/uddannelse. 

Den vejledende kanon skal bl.a.  indgå i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, og den vil blive udformet i samarbejde med praktikere og fagfolk på området. 

Artiklen fortsætter under banneret

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen undrer sig. Han henviser til folkeskolelovens formålsparagraf, som siger, at skolens virke skal bygges op omkring åndsfrihed, ligeværd og demokrati. 

"Det er ikke bare emner, men også en livsform, vi skal leve op til og realisere i skolen. Det handler bestemt også om rettigheder", siger han og mener, at børns rettigheder i høj grad er på skemaet allerede.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ