Blog
4   92

Ministeren der skuffede… igen og igen

Abonner på nyt om Virkelighedens Vestby i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Dette blogindlæg har været længe undervejs. Allerede i oktober ’19 skrev jeg de første noter. Siden da er der kommet flere og flere sager til, og nu flyder bægeret så endeligt over.

Da jeg for halvandet år siden, sammen med resten af de kongresdelegerede, rejste mig og klappede ad undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theils tale på DLF’s kongres 2019, udløste det straks en række indlæg her på folkeskolen.dk. Langt de fleste kritiserede vores klapsalve. Jeg vil nu gerne stå ved klapperiet. Det var en flot tale, og Rosenkrantz-Theil sagde mange fine ting om at se fremad, om at turde snakke om elefanten i rummet, og om at samarbejde. Siden da har der ikke været meget at klappe ad.

Undervisningsministeren har på tosprogsområdet fortsat den symbolpolitik, som tidligere regeringer igangsatte. Hun har holdt fast i reglerne om at trække i børnechecken, hvis elever har for meget fravær . For mig giver det anledning til mærkelige telefonsamtaler, hvor jeg forsøger at yde telefonisk IT-support, for endelig at love at det ikke registreres som ulovligt fravær, hvis der ikke er tilstrækkelig internetdækning i en boligblok i Gellerup. Ministeren har også stædigt fastholdt at gennemføre sprogprøver, ligesom hun sidste år insisterede på, at skoler med mange tosprogede skulle gennemføre de ubrugelige nationale test.

Nu har hun så udvidet de nationale test til igen at omfatte de 80 % ’bedst præsterende’ skoler, mens der stadig er stor usikkerhed om hvorvidt sommerens eksamener skal gennemføres. Og det på trods af, at alle organisationer med nogen form for praktisk erfaring, herunder DLF og skolelederforeningen, ønsker sig mere frihed til at komme i gang igen efter nedlukningen. Det bliver der ikke lyttet meget til.

For halvandet år siden talte ministeren så flot om samarbejde, og om at lytte. Kære fru børne- og undervisningsminister: Du har talt længe nok. Nu er det på tide at lytte, og handle ud fra det du hører. Hvis du igen holder tale på DLF’s kongres, bliver jeg siddende når du er færdig.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
929 andre er allerede tilmeldt