Debat
0   8

Forvent det værste - et virtuelt undervisningsforløb

'Forvent det værste' er et dilemmabaseret rollespil, som henvender sig til klasser, der er hjemsendt og sidder hver for sig

Den kolde krig er blevet varm og en fjende har angrebet København og Frederiksberg. Det civile beredskab skal tage hurtige beslutninger på svære etiske dilemmaer og forsøge at hjælpe de mennesker som er i knibe.

Sammen med eleverne gennemspiller vi en kontrafaktisk krisesituation, som den kunne have set ud for det civile beredskab under den kolde krig. Eleverne indgår aktivt som de øverstbefalende fra forskellige dele af det civile beredskab på Frederiksberg.

’Forvent det værste’ er bygget op med fælles interaktion, brainstormøvelser i Mentimeter, korte oplæg, samt gruppediskussioner i mindre rum. Derudover indeholder rollespillet levendegørende elementer som filmklip og telefonbeskeder.

”Man fik samarbejdet godt. Man satte sig ind i svære dilemmaer og tog vigtige beslutninger.”  Citat fra elev i 9. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.

Artiklen fortsætter under banneret

I kan bruge rollespillet som et historisk perspektiv på den aktuelle corona-beredskabssituation, samt en indgang til at diskutere svære etiske dilemmaer og beslutningsprocesser.

’Forvent det værste’ er et virtuelt remake af 'Danmark under angreb', som normalvis foregår i Kommandocentralen under Frederiksberg Rådhus.

Du kan finde lærervejledning, før- og efteropgaver og booke her:

https://skoletjenesten.dk/tilbud/forvent-det-vaerste-et-virtuelt-undervisningsforloeb


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.543 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.113 andre er allerede tilmeldt