Blog
0   15

En sprogstrategi blev gennemført!

Abonner på nyt om Franskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så er den midtjyske sprogstrategi blevet offentliggjort. Den indeholder nogle helt centrale begrundelser for, hvorfor det er vigtigt at lære flere sprog end engelsk.

Den midtjyske sprogstrategi indeholder nogle helt centrale begrundelser for, hvorfor det er vigtigt at lære flere sprog end engelsk. Disse begrundelser er for mig at se ganske eksemplariske og kan/bør gøres til genstand for at indføre sprogstrategier i alle landets regioner.

"Begrænsede fremmedsprogskompetencer gør os dog ikke kun fattigere som samfund rent økonomisk. Det gør os i lige så høj grad fattigere ud fra et kulturelt og globalt perspektiv. At have kompetencer inden for fremmedsprog er nemlig mere end blot et formelt værktøj til at kunne kommunikere med en samarbejdspartner. Det er en nødvendig kompetence for at kunne forstå andre samfund, og forhandle på tværs af kulturelle normer og skikke. Vores nyhedsstrømme, medietrends og kulturelle koder importerer vi fra engelsksprogede kilder, da vi forstår dem sprogligt.

Dette kan være med til at skabe et afhængighedsforhold til visse kulturer, og samtidig svække vores umiddelbare og dybere forståelse af andre sprog og kulturelle fænomener. Eksempelvis er mandarin og spansk de to mest talte sprog i verden, og manglende kompetencer inden for sprog og tilhørende kulturer, sætter os tilbage som internationalt orienteret videnregion. Som samfund og som region er det derfor helt afgørende, at vi tør have en mere ambitiøs tilgang til vores sproglige kompetencer. Dette indebærer, at vi ikke stiltiende ser til, i mens færre unge tager sprog som fransk og tysk til sig.

Potentialet inden for sprog og sproglige dobbeltkompetencer er stort, og den regionale udviklingsstrategi har således også et udpræget fokus på FN’s verdensmål, hvor internationale partnerskaber ses som en forudsætning for at lykkes regionalt".

Artiklen fortsætter under banneret

Læs selv hele sprogstrategien "Den Midtjyske Strategi for Fremmedsprog"


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.020 andre er allerede tilmeldt