Blog
0   4

Landbrugets skoletjeneste

Abonner på nyt om Ernæringskommentaren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I mere end 40 år har landmænd via landbrugets skoletjeneste inviteret skoleklasser på besøg for at lære børnene om, hvor maden kommer fra. Et populært initiativ! Og ikke mindst et vigtigt initiativ, som bestemt ikke er blevet mindre vigtigt i en tid, hvor madens vej fra jord til bord til tider synes brolagt med misforståelser og uvidenhed.

Hvor kommer mælken fra? Hvordan ser kornet ud? Hvad er forskellen på hvede, rug og byg? Hvorfor snakkes der egentlig så meget om, at dyrene bøvser og prutter? Spørgsmålene er mange og fortællelysten stor, når Landbrugets skoletjenestes 300 værter hvert år åbner stalde og marker for mere end 25.000 skoleelever. Her kommer børnene helt tæt på prutter, bøvser, gylle, maskiner og alt det grønne som optager CO2 og som vi med fordel, kunne spise lidt mere af.

Alice Waters fra University of California siger det så fint: ”The best way for children to learn how to take care of themselves, how to eat well, and how to sustain our natural resources is to learn where food comes from.”

Artiklen fortsætter under banneret

Og netop dét er målet med landbruget skoletjeneste, der i mere end 40 år har organiseret skoleklassers ekskursioner til landbrug over hele landet.

Book gratis på skole.lf.dk Besøg for elever i grundskolen og på de studieforberedende ungdomsuddannelser bookes gratis og let på skole.lf.dk. Forud for besøg modtager klassen gratis læremidler målrettet klassetrin og emne.

I en coronatid er tilbuddet som så meget andet gået online, hvilket betyder, at landmænd landet over nu viser rundt via Facetime eller lignende og tager dialog med elever og lærer via skærmen. De online besøgende får naturligvis også gratis læremidler.

Læs mere på skole.lf.dk. Find en landmand nær jer på kortet. Ring. Book. Besøg. I kan forberede forløb til næste skoleår eller være i gang i dag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
814 andre er allerede tilmeldt