Blog
0   12

Idræt: Brug yoga i nødundervisningen

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De sidste to uger har vi haft yoga på programmet i idræt i min 6. klasse. En aktivitet som kan laves hjemmefra, ude, inde, alene eller sammen med resten af familien…

 Foto: Flickr.com

 

Jeg vil gerne have mine elever op af stolen, væk fra skærmen og mod mere fokus på at bruge sin krop.

Derfor bad jeg forleden mine elever om at lægge sig ned på gulvet – gerne med en lille måtte under ryggen. Her lå hele klassen så klar. Jeg viste tre yoga-øvelser, som alle forsøgte at lave. Alle havde undervejs kamera på, så vi kunne se hinanden. Det giver trods afstanden imellem os en følelse af nærhed, som vi i den grad mangler i denne tid.

Artiklen fortsætter under banneret

Efter mine få øvelser havde jeg delt klassen i mindre grupper. Her skulle de i hver gruppe finde nye yoga-øvelser ved hjælp af nettet. Sammen fandt de øvelser, som de skulle øve og lave sammen. Til sidst mødtes vi hele klassen igen, og her sluttede vi af med nogle af de nye øvelser i fællesskab.

Yoga-øvelserne kræver ikke meget plads, ingen redskaber og aktiviteten kan lægges ind i en stram hjemmearbejdsdag. Derfor kan øvelserne også bruges sammen med de andre i familien, som også sidder lidt for meget foran en skærm. Mine to børn var f.eks. med på gulvet til yoga-øvelserne, hvilket både er underholdende og godt for kroppen.

 

Fokus på mindset

Men hvad er det yoga kan, som jeg i denne tid ser er vigtigt for mine elever? Først og fremmest gør yoga dig gladere, det hæver dit energiniveau og får dig også til at øge din koncentrationsevne. Man tænker klarere efter en session.

Samtidig får man en fysisk oplevelse sammen med andre – noget vi ellers har svært ved at løse i online idræt. I denne tid mærker og føler vi ikke andre, som vi tidligere har gjort. Generelt definerer vi os selv gennem mødet med andre, men for tiden er vi for det meste med familien. Dvs. at unge menneskers identitetsarbejde i det sociale felt er på standby i skoleregi.

Yoga kan som en erstatning hjælpe frem mod en større kropsbevidsthed, og når vi nu ikke kan møde andre, så er det måske på tide, at vi tager os tid til at møde os selv. I en tid med sociale medier, sociale felter på kryds og tværs samt et hav af idealer at leve op til er yoga måske den træning, der kan lindre vores nervesystem for en stund.

Min oplevelse af fælles online yoga var med en lidt kryptisk formulering, at vi sammen formåede at søge ind i os selv.

Her kan yoga noget helt essentielt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.147 andre er allerede tilmeldt